Υπέροχα αλμυρά Χριστουγεννιάτικα gourmet κουλουράκια

GOURMET ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ!!!!!!!!!
Τα Χριστουγεννα παντα κανουμε κουραμπιεδες μελομακαρονα κουλουρακια ……γεμιζουμε το σπιτι μας με γλυκες γευσεις!
Σημερα λοιπον εγω εκανα κουλουρακια αλμυρα με ροκφορ !!!Καταπληκτικα για καλη παρεα με ενα καλο ποιοτικο κρασακι!!!
Τα πολλα λογια ομως ειναι φτωχια!Ας μπουμε στη διαδικασια!
Υλικα
1 πακετακι ροκφορ 250 γρ
1|2 φλυτζανι βουτυρο LYRPAK
1,1|2 φλυτζανι αλευρι γ ο χ
1 φλυτζανι καρυδια ψιλοκομμενα
1 αυγο {το ασπραδι για τη ζυμη και ο κροκος για αλειμμα}
καρυδια για διακοσμιση
Εκτελεση
Σε μια λεκανη χτυπαω με το μιξερ το ροκφορ με το βουτυρο μεχρι να ενωθουν!
Στη συνεχεια προσθετω το ασπραδι και σιγα σιγα το αλευρι και συνεχιζω μεχρι να γινουν μια ομοιομορφη μαζα!
Τελος ριχνω τα ψιλοκομμενα καρυδια και ζυμωνω με το χερι !
Σχηματιζω με τη ζυμη ενα κορμο και τον τυλιγω σε μεμβρανη!
Βαζω τον κορμο στο ψυγειο για να σληρυνει καλα !
Αφου ειναι ετοιμος τον κοβω φετουλες και τις τοποθετω σε ταψι με λαδοκολλα
,Αλειφω τον κροκο του αυγου και τοποθετω στη μεση του μπισκοτου μισο καρυδι για ντεκορ!
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β για 15 με 20 λ αναλογα το παχος μεχρι να ροδισουν!
Τα βγαζω απο το ταψι και τα τοποθετω σε σχαρα για να κρυωσουν καλα!
Ειναι απιστευτα ωραια για καλη παρεα!!!!!!

1

Close