Καριόκες με λευκή και μαύρη κουβερτούρα!

Yλικά

150 γραμ ζάχαρη
200 γραμ νερό
1 κουτ γλυκού κανέλα
4 κουτ σούπας κονιάκ
250 γραμ καρύδια
150 γραμ φρυγανιά

Καριόκες με λευκή και μαύρη κουβερτούρα!

Σε κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά ζάχαρη με το νερό κακάο και κανέλα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φρυγανιά το κονιάκ και τα καρύδια.
Αφήνουμε να κρυώσει το πλάθουμε σε κορμό λεπτό και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει.
Το κόβουμε σε κομμάτια πάχους ενός εκατοστού.
Έχουμε λιώσει τις κουβερτούρες -εδώ λευκή και μαύρη -τις βουτάμε και τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα ή σε σχάρα να παγώσουν .

Καριόκες με λευκή και μαύρη κουβερτούρα!

Nikoleta Skouroglou-οι χρυσοχερες-ηδες

Close