Καριοκες με λευκή σοκολάτα

Καριοκες με λευκή σοκολάτα

Υλικά

1/2 kg φυστικια αιγίνης περασμενα στο multi(μπορείτε να βάλετε ότι ξηρο καρπό της αρεσκειας σας

200 gr φρυγανια τριμμενη

400 gr ζάχαρη

2 κ.σ. κακαο

1 κ.γ. κανελα

6 πλάκες λευκής σοκολάτας

2 κ.σ. ηλιελαιο ( προαιρετικά)

3 κ.σ. κονιακ

1 1/2 ποτηρι νερο

Εκτέλεση

Βάζουμε σ` ενα κατσαρολακι το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτα, μετα το κατεβάζουμε απο την φωτια και αφηνουμε το σιροπι να κρυωσει λιγο.. μετα προσθετουμε το κονιακ.Σε μια λεκανη βαζουμε τα καρυδια, την φρυγανια, το κακαο και την κανελα και τα ανακατευουμε. Προσθετουμε το σιροπι και τα ανακατευουμε ολα μαζι καλα μεχρι να παει παντου το σιροπι. Βαζουμε το μιγμα για λιγο στο ψυγειο να σταθει περιπου μιση ωρα. Οσο το εχουμε στο ψυγειο λιωνουμε τις λευκές σοκολάτες σε μπεν μαρι και τις αφήνουμε λιγο να χλιαρεψουν, μετα προσθετουμε και το ηλιελαιο… Βγάζουμε το μιγμα απο το ψυγειο και πλαθουμε μπαλακια, τα βουταμε στη σοκολατα και τα τοποθετουμε πανω σε λαδόκολλα. Μολις τελειώσουμε τοποθετουμε τις καριοκες στο ψυγειο…

Close