Καβουροσαλάτα με νηστίσιμη μαγιονέζα

Καβουροσαλάτα με νηστίσιμη μαγιονέζα

 

Υλικά

1 πακέτο καβουροψιχα

6-8 κουταλιες της σούπας  μαγιονέζα νηστίσιμη

1 κουταλια του γλυκου κέτσαπ

Για τη νηστισιμη μαγιονέζα

300 ml φυτική κρέμα γάλακτος (κρετόρε)(σε πράσινο κουτί ειναι )
300 ml ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι αλάτι
1,5 κουταλιά μουστάρδα δυνατή
Τι κάνουμε:
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το λάδι, και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή.
Αρχίζουμε σταδιακά να προσθέτουμε το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, κι αν θέλουμε λίγο ακόμη προσθέτουμε και ξαναχτυπάμε.
Η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη!!
Την βάζουμε σε γυάλινα βαζάκια και την φυλάμε στο ψυγείο, το πολύ για μια βδομάδα (οι σπιτικές μαγιονέζες δεν έχουν ως γνωστόν μεγάλη διάρκεια ζωής, πρέπει να καταναλώνονται σε διάστημα 5-7 ημερών από την ημερομηνία που τις φτιάξαμε)

Την συνταγή  για τη μαγιονέζα την βρήκα την καθαρά Δευτέρα σε ένα από τα αγαπημένα μου site syntagesthskardias ,εχει υπέροχες συνταγές  και σας προτείνω να κάνετε μια βόλτα προς τα κει, αν και οι περισσότερες το ξέρετε ήδη!Εκτος τον ανήθο που πρόσθεσα σε λίγη απο αυτή για να συνοδεύσω τα καλαμαράκια μου δεν χρειαστηκε να κάνω καμία άλλη μετατροπή η νηστισιμη μαγιονέζα ήταν ετοιμη τσακ μπαμ !Εκτός απο τα καλαμαράκια με αυτή συνόδευσα τις γαριδούλες πανε και έφτιαξα και αυτη τη πεντανόστιμη  καβουροσαλάτα

 

Εκτέλεση για την καβουροσαλάτα

Κόβουμε τη καβουροψιχα σε οχι πάρα πολύ μικρα κομμάτια,ανακατεύουμε με τη νηστίσιμη μαγιονέζα και την κέτσαπ και αν θελούμε προσθέτουμε λίγο άνηθο!

Ετοιμη

 

Καβουροσαλάτα με νηστίσιμη μαγιονέζα

Close