Κεφτέδες λαχανικών σερβιρισμένες με σάλτσα ντομάτας, πασπαλισμένες με τυριά

Κεφτέδες λαχανικών σερβιρισμένες με σάλτσα ντομάτας, πασπαλισμένες με τυριά. Μια συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο για να το απολαύσετε ως ορεκτικό, μεζέ ή και κυρίως πιάτο στο οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα τριμμένη
5 κολοκυθάκια μεγάλα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδελίτσες
2 καρότα τριμμένα
1 ντομάτα τριμμένη
2-3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
200 γρ. φέτα ψιλο-θρυμματισμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο απαιτηθεί για το μείγμα + επιπλέον για το αλεύρωμα
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
αλάτι πιπέρι

Για το φούρνο:

1 δόση σάλτσα ντομάτας [βλέπε συνταγή εδώ]
100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
100 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και τρίβετε, στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια, τα βάζετε σε σουρωτήρι, τα αλατίζετε ελαφρώς και τα αφήνετε για 10 λ να “ιδρώσουν”. Μετά τα στύβετε πολύ καλά με τα χέρια σας, τα αφήνετε σε μπόλικο χαρτί κουζίνας μαζί με τα άλλα τριμμένα λαχανικά για να στραγγίξουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια βάζετε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ.
Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες, (το αλεύρι σταδιακά και τα τυριά στο τέλος), και ανακατεύετε με κουτάλι, μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη. Αν δεν πλάθονται εύκολα προσθέτετε ακόμα λίγο αλεύρι.
Πλάθετε κεφτέδες τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Εναλλακτικά, τους αλείφετε με ελαιόλαδο με τα χέρια σας και τους ψήνετε στο φούρνο για 20 λ σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, φροντίζοντας να μείνει μόνο με το λαδάκι της και έχετε μια πηχτή σάλτσα. Τη ρίχνετε σε μεταλλική ή πυρίμαχη πιατέλα σερβιρίσματος και από πάνω τοποθετείτε τους κεφτέδες λαχανικών ζεστούς από το τηγάνι ή το φούρνο.
Πασπαλίζετε τους κεφτέδες με τα τριμμένα τυριά, τσένταρ και μοτσαρέλα και βάζετε τη πιατέλα στο ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με λιωμένα τα τυριά.

Εναλλακτικά, αντί για λιωμένα τυριά, ψιλο-τρίβετε μοτσαρέλα, πασπαλίστε και σερβίρετε.

Κεφτέδες λαχανικών σερβιρισμένες με σάλτσα ντομάτας, πασπαλισμένες με τυριά

Πηγή: sintayes.gr
Close