Κέικ με φέτα και ελιές

Ένα πεντανόστιμο κέικ…

Συστατικά:

Υλικά για 4-6 άτομα…

200 γραμμ. αλεύρι
3 αυγά
100 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
150 γραμμ. φέτα
3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
75 γραμμ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
20 γραμμ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Μέθοδος:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνετε τη φόρμα. Κόβετε τη φέτα και τις ελιές σε μικρούς κύβους και τους αλευρώνετε.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά και τα αυγά χτυπημένα με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το λάδι, το γάλα, τα φυλλαράκια του θυμαριού,το ζαμπόν, τους κύβους της φέτας και των ελιών.
Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 45 περίπου λεπτά. Ελέγχετε τη διαδικασία του ψησίματος, μετά αφήνετε να «σταθεί» μερικά λεπτά πριν το ξεφορμάρετε. Σερβίρεται χλιαρό ή κρύο.
Καλή σας απόλαυση!

 

Πηγή: post4life.gr
Close