Κέικ πατάτας! Απλά η γεύση του δεν υπάρχει, δοκιμάστε το!

Υλικά

6 μέτριες πατάτες
7 φέτες μπέικον
4 φέτες του τοστ γαλοπούλα ή ζαμπόν
4 φέτες του τοστ τυρί γκούντα
2 κρεμμύδια ξερά
3 αυγά
1/2 ποτήρι του νερού αραιωμένο εβαπορέ γάλα
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι πιπέρι
4 κουταλιές σούπας αλεύρι γ.χ

Τι κάνουμε

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες ισοπαχείς τις πατάτες -εγώ χρησιμοποίησα τον ειδικό κόφτη.

Σε μπολ βάζουμε τα 3 αυγά το βούτυρο λιωμένο το γάλα το αλατοπίπερο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.

Σε μία φόρμα με τσέρκι του κέικ βάζουμε λαδόκολλα.
Στρώνουμε τις φέτες του μπέικον ομοιόμορφα να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Από πάνω στρώνουμε τις μισές πατάτες.

Αμέσως μετά σκεπάζουμε με τις φέτες τυρί.

Από πάνω βάζουμε τις φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ή οτι άλλο αλλαντικό έχετε ή θέλετε..

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια και τα περνάμε λίγο από το τηγάνι να γιαλύσουν λίγο .

Τα αδειάζουμε αφού τα στραγγίξουμε καλά από πάνω από τα αλλαντικά και τα στρώνουμε .

Από πάνω αδειάζουμε τις υπόλοιπες πατάτες μαζί με ότι ζουμάκι έχει μαζί.

Σκεπάζουμε την φόρμα με χαρτί ψησιματος και ψήνουμε αέρα προθερμασμένο φούρνο για 40 με 50 λεπτά 180 με 200 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο .Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα ανοίγουμε την φόρμα τσέρκι να ελευθερωθεί το φαγητό κόβουμε και σερβίρουμε με σαλάτα ! Καλή όρεξη !!!

Την συνταγή την είδα και την έφτιαξα από tasty

Πηγή: mageirikhkaisuntages.blogspot.gr

Close