Κεκάκια με φανταστικό frosting μπισκότου!

Κεκάκια με φανταστικό frosting μπισκότου! 

Υλικα για τα κεκακια περιπου 20 τεμαχια
βαλτε σε δυο φορμες με υποδοχες χαρτακια για μικρα κεκακια κι αφηστε τις στην ακρη
ενα πακετο μπισκοτα oreo (154 gr)
1 κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κουταλακι γλυκου γεματο μπαικιν
1 κουταλακι γλυκου λευκο ξυδι
3 μικρα αυγα η δυο μεγαλα
1 κουπα ζαχαρη
2 κουταλιες σουπας γεματες κακαο
1 κουταλια σουπας νεσκαφε
1 κουπα σοκολατουχο γαλα.αν δεν εχετε βραστε μιακουπα γαλα με μια κουταλια σουπας κακαο και μιση κουταλια σουπας ζαχαρη
100 γρ.σοκολατα κουβερτουρα..οτι κουβερτουρα εχετε..εγω εβαλα λευκη λιωμενη σε μπαιν μαρι
1 σφηνακι λικερ baileys η οποιοδηποτε λικερ καφε η μαυρο ρουμι
την σκονη απο τα μπισκοτα τα οποια θα ανοιξετε στην μεση και θα παρετε μονο αυτα που δε εχουν κρεμα..καντε τα σκονη στο μουλτι
6 κουταλιες λαδι οτι λαδι θελετε αρκει να ειναι ελαφρυ
εκτέλεση
προθερμαινετε τον φουρνο στους 180 βαθμους.
δεν χρειαζεστε μιξερ μονο εναν αυγοδαρτη.
ζεσταινετε το γαλα το σοκολατουχο ..αν δεν εχετε φτιαξτε οπως σας γραφω παραπανω..ανακατεψτε την λιωμενη κουβερτουρα με το σοκολατουχο γαλα καλα να διαλυθει η σοκολατα ριξτε και τον στιγμιαιο καφε(νεσκαφε) ανακατεψτε καλα κι αφηστε στην ακρη.
ανακατευετε σε μπωλ το αλευρι ,το μπαικιν,το κακαο,την σκονη των μπισκοτων.
σε ενα αλλο μπωλ χτυπατε με αυγοδαρτη την ζαχαρη και τα αυγα καλά να ενσωματωθεί το μιγμα .
ριχνετε το λαδι,χτυπωντας με τον αυγοδαρτη, ριχνετε το μιγμα αλευριου, ριχνετε το μειγμα σοκολατουχου γαλακτος.
ριχνετε το ξυδι,το λικερ η οτι αρωματικο βαλετε.ανακατευετε να ενσωματωθουν τα υλικα..θα ειναι ενας πολυ ρευστος χυλος..μην προσθεσετε αλλο αλευρι..ετσι πρεπει να ειναι..
παιρνετε την κουταλα που βαζετε φαγητό και παιρνετε γεμιζετε με ποσοτητα απο το μιγμα..βαζετε κατω απο αυτην μια κουταλα βαθεια της σουπας να μην σας χύνεται το μειγμα και λερώσετε το ταψακι..ριχνετε μια κουταλα μιγματος στο καθε θηκακι..θα γεμισουν περιπου μεχρι λιγο πανω απο την μεση..συνεχιζετε ετσι και γεμιζετε περιπου 20-22 θηκακια..βαζετε ενα ενα ταψακι στον φουρνο και ψηνετε για μιση ωρα..θα δειτε να φουσκωσουν ..επισης θα σας φανουν υγρα καπως..ετσι πρεπει να ειναι..μετα απο 30 λεπτα ξεφουρνιστε και βαλτε τα θηκακια με τα καπκεικς σε σχαρα να κρυωσουν..συνεχιζετε με το αλλο ταψακι..αφου κρυωσουν καλα.στολιζετε απο πανω με το frosting

Υλικα για frosting
200 γρ.κρεμα γαλακτος
200 γρ.τυρι κρεμα
200 γρ.ζαχαρουχο γαλα η μισο κουτι
σκονη των μπισκότων που ειχε μεινει.. αφου χωρισετε τα μπισκοτα σας ..αυτα που θα μεινουν με την κρεμα πανω τα χτυπατε στο μουλτι να γινουν σκονη.
εκτελεση.
χτυπαμε σε ενα μπωλ την κρεμα γαλακτος το γαλα το ζαχαρουχο,το τυρι κρεμα καλα να διαλυθεί το τυρι και να φουσκωσει το μειγμα και να αφρατεψει και να σφιξει καπως..ριχνετε μεσα την σκονη των μπισκοτων χτυπωντας δυνατα…βαζετε ψυγειο…μετα δυο ωρες ξαναχτυπατε παλι να αφρατεψει και να σφιξει..ξαναβαζετε ψυγειο μεχρι να στερεοποιηθει το μειγμα..
ΣΗΜΕΙΩΣΗ αν θελετε να αποφυγετε την κρεμα γαλακτος και να πηξει αμεσως το μειγμα,φτιαχνετε μια ετοιμη σαντιγυ του εμποριου και ριχνετε μεσα την σκονη των μπισκοτων οπως σας γραφω παραπανω..καλη επιτυχια.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ αν δειτε στην φωτογραφια με τα ετοιμα καπκεικς..εκανα το λαθος και εβαλα την σκονη μπισκοτων στο πρωτο χτυπημα..μετα με το επομενο χτυπημα ενσωματωθηκε μεσα η σκονη και δεν φαινοταν..εσεις ριξτε την σκονη στο τελευταιο χτυπημα του φροστινγκ..πρεπει να φαινονται οι κοκκοι του μπισκοτου…

Απο τη Ρουλά Ψιττακη.

Τις συνταγές της θα τις βρείτε και στη σελίδα της 
Roula’s sweet corner

 

Close