Κολασμένη πίτα με ζαμπόν και τυρια από την Αργυρω!

μία εκπληκτική συνταγή για σπιτική λαχταριστή ζαμπονοκασερόπιτα με φύλλο κρούστας,κόλαση που θα γλύφεις και τα δάχτυλά σου καθώς είναι από τις καλύτερες συνταγές για ζαμπονοκασερόπιτα που σου έχουμε προτείνει !. Είναι μία πρόταση που λατρεύει η οικογένεια και σου συστήνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις και εσύ. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι τα πιο αγνά υλικά σου και μέσα σε λίγο χρόνο θα έχεις μία πολύ νόστιμη πίτα γεμιστή με ζαμπόν και ποικιλία τυριών, τα οποία μπορείς να επιλέξεις εσύ ποια θα είναι ανάλογα με τα γούστα σου. Περιμένω να τη δοκιμάσεις και να μου στείλεις οπωσδήποτε τα σχόλια σου .

Υλικά

250 γρ. κασέρι
250 γρ. γραβιέρα
250 γρ. έμενταλ
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
250 γρ. φέτα
250 γρ. ζαμπόν
1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο κρούστας
1 λίτρο φρέσκο γάλα
5 μεγάλα αυγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα. Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Χαράζουμε ελαφρά τη ζαμπονοτυρόπιτα και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω. Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15’ στον πάγκο της κουζίνας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου το είδαμε στο star.gr

 

Δείτε εδώ όλες τις συνταγές για πίτες και πιτάκια που προτείνει το daddy-cool.gr

Close