Κουλουράκια βανίλιας πεντανόστιμα, τραγανά εξωτερικά, από μέσα αφράτα και λιώνουν στον ουρανίσκο σας!

Γίνονται νόστιμα, τραγανά εξωτερικά, από μέσα αφράτα και λιώνουν στον ουρανίσκο μας, αφήνοντας υπέροχη γεύση. Πανεύκολα κουλουράκια μας, τα οποία γίνονται στο πι και φι.!!

Υλικά που θα χρειαστούμε :

680 γρ. αλεύρι μαλακό
80 ml γάλα
250 γρ. βούτυρο φρέσκο
250 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
4 βανίλιες άρωμα
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
ελάχιστο αλάτι

Επιπλέον:

1 αυγό χτυπημένο(για επάλειψη)

Εκτέλεση συνταγής :

Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την ζάχαρη ,τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες, το γάλα και ξαναχτυπάμε.
Σταδιακά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Με την ζύμη πλάθουμε κορδόνια και σχηματίζουμε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε κάποια απόσταση μεταξύ τους, και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.

Ψήνουμε στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 15-25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας, ή μέχρι να χρυσίσουν τα κουλουράκια μας.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα βάζουμε πάνω σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Αφού κρυώσουν, τα φυλάμε σε ένα σκεύος που κλείνει πολύ καλά .
Έτοιμα λοιπόν τα πεντανόστιμα κουλουράκια μας !!!
“Είδατε πόσο εύκολα και γρήγορα γίνονται!!

Καλή σας επιτυχία και καλοφάγωτα !!!

Από Καράδαλη Κατερίνα

Πηγή: mageirikhkaisuntages.blogspot.gr

Close