Κρεμμυδοτηγανίτες απο τη Μυτιλήνη

ΚΡΕΜΜΥΔΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ από τή ΜΥΤΙΛΗΝΗ … 🙂 !
Μπορούμε νά αναζητήσουμε τή νοστιμιά σέ απλούς καί ανάλαφρους συνδιασμούς. Τό Ταξείδι στήν Παράδοση διδάσκει σ’ εμάς τούς νεότερους τήν ισορροπία καί τό μέτρο στά μικρά καθημερινά πράγματα, όπως είναι τό φαγητό στό τραπέζι μας.
Σέ μία εποχή πού ή διατροφή μας πολώνεται ανάμεσα στήν υπερβολή καί τή στέρηση, οί συνταγές τών γιαγιάδων μας γίνονται ξανά επίκαιρες καί πολύτιμες περισσότερο από ποτέ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40′
ΨΗΣΙΜΟ: 30′
ΥΛΙΚΑ:
250 γραμ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα … (καί λίγο από τό πράσινο μέρος τους) …
250 γραμ. κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 φλυτζάνια αλεύρι, γιά όλες τίς χρήσεις ανακατεμένο μέ 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ή 500 γραμ. αλεύρι πού φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
5 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1-1/2 φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
Δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
Λάδι γιά τό τηγάνισμα
Αλάτι καί Πιπέρι κατά τήν προτίμησή σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
1) Bάζετε σέ μία λεκάνη τά κρεμμύδια, τό αλεύρι, τά αυγά χτυπημένα, τό ελαιόλαδο, τό τυρί, τό δυόσμο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι καί τά ανακατεύετε, μέχρι νά γίνουν χυλός.
Άν τό μείγμα είναι σφιχτό, προσθέτετε λίγο νερό.
2) Ρίχνετε αρκετό λάδι σέ ένα τηγάνι καί αφήνετε νά κάψει. Παίρνετε μέ ένα κουτάλι τής σούπας, λίγο μείγμα καί τό ρίχνετε στό τηγάνι. Αφού ροδίσει από τή μία πλευρά, τό γυρίζετε νά ροδίσει καί από τήν άλλη. Τηγανίζετε γιά περίπου ένα λεπτό από κάθε φορά. Συνεχίζετε μέ τό υπόλοιπο μείγμα. Βγάζετε τίς κρεμμυδοτηγανίτες μέ τρυπητή κουτάλα, ώστε νά στραγγίξουν από τό περιττό λάδι σέ ταψάκι στρωμένο μέ απορροφητικό χαρτί κουζίνας καί τίς σερβίρετε σέ πιατέλα ζεστές.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ … ! ! !

Κρεμμυδοτηγανίτες απο τη ΜυτιλήνηΚρεμμυδοτηγανίτες απο τη Μυτιλήνη

Από τη φανταστική σελίδα Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips

Close