Λαχταριστά donuts με nutella που θα σας ξετρελάνουν

Αυτά τα τέλεια donuts  που καλύπτονται με άχνη ζάχαρη, είναι τηγανητές βόμβες νοστιμιας! και μπορείτε να τα γεμίσετε με διάφορες γεύσεις μαρμελάδας, λευκή κρέμας, σοκολάτας ή με την γνωστή σε όλους μας : Nutella!

Όταν δείτε τις παρακάτω εικόνες θα σας τρέξουν τα σάλια. Η συνταγή δεν είναι πάρα πολύ δύσκολη για να την κάνετε και μπορείτε να πανηγυρίζετε από χαρά όταν θα την φτιάξετε! Και το καλύτερο δεν χρειάζεται μίξερ μπορείτε να τα κάνετε όλα με το χέρι!

Συστατικά:

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2/3 φλιτζάνια γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
  •  1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά, που θα ξεχωρίσετε(κρόκους με ασπράδια)
  •  ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4,5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βαζάκι Nutella
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
  • Φυτικό λάδι ή λάδι κανόλιας για το τηγάνισμα
  • μια πρέζα αλάτι

Δείτε ακόμη:Τάρτα nutella με 4 υλικά

ftiaxte-iperocha-donuts-me-nutella1_

Διαδικασία για να φτιάξετε αυτή τη μπάλα ζύμης:

1. Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε τη μαγιά στο γάλα, ανακατεύτε απαλά, και αφήστε το να κάτσει. Αυτό το βήμα θα ενεργοποιήσει τη μαγιά.
2. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, ένα ολόκληρο αυγό καθώς και τον κρόκο του αυγού, το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα του γάλατος-μαγιάς και ανακατεύουμε με το χέρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα ξύλινο κουτάλι)  μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα.
3. Τώρα ζυμώνουμε με το χέρι ή με μίξερ μέχρι η ζύμη να είναι ωραία και μαλακή.
4. Προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να είναι ομοιόμορφο. Προειδοποίηση: Βγάλτε τα δαχτυλίδια σας πριν κάνετε αυτό το βήμα!Καθώς θα γεμίσουν τα χέρια σας βούτυρο και θα σας γλιστράει η μπάλα -ζύμης. Προγραμματίστε το λοιπόν αναλόγως.
5. Τοποθετήστε τη βουτυρωμένη μπάλα ζύμης σε ένα μπολ και σκεπάστε τη με μια πετσέτα κουζίνας. Αφήστε τη να φουσκώσει για περίπου δύο ώρες σε ένα ζεστό μέρος. Θα πρέπει να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Τα donuts αυτά είναι τόσο λαχταριστά που σίγουρα δεν θα αφήσουν κανένα αδιάφορο.

ftiaxte-iperocha-donuts-me-nutella2_

Μόλις τελειώσετε με αυτό, το επόμενο βήμα είναι εύκολο: 6.Αφού η ζύμη θα έχει αυξηθεί, ζυμώνουμε και πάλι με το χέρι για περίπου 8 με 10 λεπτά και στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώστε τη σε 75 χιλιοστά περίπου σε πάχος. Βεβαιωθείτε ότι είναι όλη η ζύμη πολύ λεπτή και ομοιόμορφη (αλλιώς το ντόνατ θα είναι πάρα πολύ φουσκωτό ανά  τμήματα).

Δείτε ακόμη:Muffins με κανέλα γεμιστά με Nutella

ftiaxte-iperocha-donuts-me-nutella3_

7. Χρησιμοποιείστε μια κούπα ή ένα ποτήρι (επιλέξτε την επιθυμητή περιφέρεια για το ντόνατ δεν είναι πολύ μικρό), κόψτε σε κύκλους τη ζύμη. Εκ νέου ζυμώστε την υπόλοιπη ζύμη και επαναλαμβάνεται την διαδικασία ώστε να μην πάει χαμένη.

ftiaxte-iperocha-donuts-me-nutella4_

Τώρα το αγαπημένο μου μέρος:
8. Τοποθετήστε μια κουταλιά Nutella στη μέση των κύκλων. Βάλτε αρκετή nutella μην το φοβηθείτε. Η ζύμη είναι ανθεκτική και θα την κρατήσει δεν πρόκειται να σας χυθεί. Και κρατήστε ζύμη και χωρίς nutella προκειμένου να την βάλετε από πάνω από την άλλη.

Δείτε ακόμη: Κέϊκ πορτοκάλι γεμιστό με μπανάνα Nutella και γλάσο σοκολάτας!

ftiaxte-iperocha-donuts-me-nutella5_

9. Βάλτε την μια ζύμη πάνω στην άλλη , αυτή που έχει nutella και αυτή που δεν έχει και κλείστε τις άκρες με ασπράδι αυγού . Σφραγίστε κάθε άκρη πιέζοντας ελαφρά και διπλώστε τα περισσεύματα. Περάστε τις κορυφές με ασπράδι αυγού. Αφήστε το donuts να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 10 λεπτά.

ftiaxte-iperocha-donuts-me-nutella6_

Εδώ είναι το δύσκολο μέρος:
10.Αφήστε τα donuts να ξεκουραστούν τώρα , όσο θα ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Η θερμοκρασία του λαδιού στο οποίο θα τηγανίσουμε τα ντόνατς είναι το κλειδί. Βάλτε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά. Η θερμοκρασία του λαδιού θα είναι εντάξει όταν το λάδι θα γίνει χρυσό για περίπου ένα λεπτό. Το λάδι πρέπει να έχει κάψει καλά.
11. Ξεκινήστε το τηγάνισμα! Τοποθετήστε μερικά donuts στο τηγάνι. Καλό θα ήταν να μην βάζετε πολλά donuts μαζί. Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν (περίπου για ένα λεπτό). Γυρίστε  με το κουτάλι, όπως φαίνεται στην εικόνα.
12. Βγάλτε τα σε ένα χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι, και στη συνέχεια, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη. Απολαύστε τα!!!!!!

ftiaxte-iperocha-donuts-me-nutella7_

Πηγή: tablesidetraveler
Close