ΛΑΖΑΝΑΚΙ μέ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ καί ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ στό ΦΟΥΡΝΟ.

ΛΑΖΑΝΑΚΙ μέ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ καί ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ στό ΦΟΥΡΝΟ … 🙂 ! Ένα χορταστικό καί γευστικό πιάτο … 🙂 ! ΜΑΚΑΡΟΝΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ … ! ! !

ΜΕΡΙΔΕΣ: 5

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 50′

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. λαζανάκι

2 λουκάνικα χωριάτικα ή 3 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης ή καί τά δύο χωριάτικά καί Φρανκφούρτης κομμένα σέ ροδέλες

1 ξερό κρεμμύδι & 2 – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 καρότο τριμμένο στόν τρίφτη

4 ντοματούλες τριμμένες στόν τρίφτη ή 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ μέ αρωματικά 1 κουταλιά τού γλυκού ντοματοπελτές

Ελάχιστη ζάχαρη .. ( στή μύτη τού μικρού κουταλιού)

Ελαιόλαδο – Αλάτι – πιπέρι

1 φλ. κ. κρασί λευκό αρετσίνωτο

Ρίγανη ξερή & Βασιλικός φρέσκος

150 γρ. κεφαλοτύρι

Δείτε ακόμη: Σπαγγέτι με κιμά και μανιτάρια στο φούρνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Bράζετε τά ζυμαρικά σέ φαρδιά κατσαρόλα μέ ελαφρά αλατισμένο νερό γιά 8 μέ 10 λεπτά ή σύμφωνα μέ τίς οδηγίες τίς συσκευασίας.

Τά σουρώνετε καί τά αφήνετε στήν άκρη. Ζεσταίνετε τό ελαιόλαδο σέ φαρδιά κατσαρόλα καί τηγανίζετε τά λουκάνικα ολόκληρα, γυρίζοντάς τα μερικές φορές, ώσπου νά ροδίσουν απ’ όλες τίς πλευρές. Τά βγάζετε μέ σπάτουλα καί τά κρατάτε καί αυτά στήν άκρη.

Ρίχνετε στήν κατσαρόλα τό κρεμμύδι καί όταν μαλακώσει λίγο τό σβήνετε μέ τό κρασί. Προσθέτε τίς ντοματούλες, τόν ντοματοπελτέ διαλυμένο σέ δύο ποτηράκια χλιαρό νερό καί μετά από 5 λεπτά προσθέτετε όλα τά υλικά καί τά αφήνετε νά βράσουν.

Δείτε ακόμη: Μακαρόνια στο φούρνο με τυριά!

Χαμηλώνετε τή θερμοκρασία καί σιγοβράζετε γιά 15 λεπτά. Κόβετε τά λουκάνικα σέ χοντρές ή μέτριες ροδέλες καί τά ρίχνετε στή σάλτσα. Τά βράζετε σέ χαμηλή θερμοκρασία όλα μαζί γιά 10 μέ 15 λεπτά ακόμα.

Τέλος, τά μεταφέρετε σέ λαδωμένα ατομικά πυρέξ ή σ’ ένα μεγάλο πασπαλίζοντάς τα μέ μπόλικο τυράκι μέχρι νά σκεπαστούν καί τά ψήνετε στόν φούρνο πάνω – κάτω στούς 180οC. Μεταφέρετε σέ ατομικά πιάτα καί σερβίρετε αμέσως καί άν θέλετε τρίβετε καί άλλο τυρί.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ … ! ! !

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips


Close