Λαζαράκια (Πασχαλινά ζυμαρανθρωπάκια)

Πασχαλινά ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο χρόνος ψησίματος ίσως διαφέρει (ανάλογα το μέγεθός τους), μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα (προσοχή να μη καούν)!Αφού φτιάξουμε τα Λαζαράκια και τους δώσουμε σχήμα ανθρώπου βάζουμε τα γαρύφαλλα για μάτια και μύτη. Εγώ για στόμα χρησιμοποιώ μία σταφίδα.Αν χρειαστεί περισσότερο υγρό στο ζύμωμα προσθέτω γάλα και όχι νερό!

Οδηγίες

Φτιάχνω το προζύμιΣε 1 φλ. χλιαρό νερό διαλύω την μαγιά και προσθέτω αλεύρι ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Το σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω σε ζεστό μέρος για 12 ώρες.

Κοσκινίζω σε λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι, προσθέτω το αλάτι, την ζάχαρη και την κανέλα. Κάνω μία τρύπα στη μέση και βάζω το προζύμι, το ελαιόλαδο, το χλιαρό γάλα και αρχίζω να ζυμώνω παίρνοντας λίγο-λίγο αλεύρι από γύρω. Προσθέτω τις σταφίδες και συνεχίζω να ζυμώνω να γίνει η ζύμη απαλή!

Φτιάχνω λαζαράκια (ανθρωπάκια) και τα αφήνω να φουσκώσουν σε αντικολλητικό χαρτί για 1 ώρα.

Ψήνω στους 190°c πάνω κάτω αντίσταση για 20′ το πολύ.

Λαζαράκια (Πασχαλινά ζυμαρανθρωπάκια)

Λαζαράκια (Πασχαλινά ζυμαρανθρωπάκια)

Λαζαράκια (Πασχαλινά ζυμαρανθρωπάκια)

Φωτογραφίες: sofaki sofoula

 

Πηγή: cookpad.com
Close