Σουφλέ με κεφτεδάκια και βίδες

Σουφλέ με κεφτεδάκια και βίδες

Υλικά

2 φλιτζάνια βίδες
500γρ κιμά μοσχάρι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού, λεπτοαλεσμένα
1 μεγάλο καρότο,  τριμμένο
1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο
150g μανιτάρια, τριμμένα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
690γρ  συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί κεφαλογραβιερα
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Βράζουμε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις στραγγίζουμε, τις λαδώνουμε με 2 κ.σ. λάδι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το βασιλικό, το καρότο, το κολοκύθι, τα μανιτάρια, τη τριμμένη φρυγανιά ή το θρυμματισμένο [στο μούλτι] ξερό ψωμί αλατοπίπερο και 2 κ.σ. λάδι. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε 24 στρογγυλά κεφτεδάκια [2 κ.σ.μείγμα κιμά για κάθε κεφτεδάκι]. Τα τοποθετείτε σε μεγάλο πιάτο, τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε για 10′ στο ψυγείο να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε σε παρτίδες τα κεφτεδάκια για 5′-6′ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να θωρακιστούν.
Τοποθετείστε σε πυρέξ τη σάλτσα ντομάτας, λίγο αλάτι και λάδι, προσθέτετε τα ζυμαρικά, ανακατεύετε και τοποθετείτε από πάνω τα κεφτεδάκια. Πασπαλίζουμε με τα τυρια .Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 10 ακόμα λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί. Πασπαλίστε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

credit taste.com

Δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις; Δες εδώ όλα τα ολοκληρωμένα μενου με συνταγές για όλη την εβδομάδα

 

Close