Koτοπουλο κλέφτικο απο τη Ρούλα Γιαννιώτη

Koτοπουλο κλέφτικο ! Μια φανταστική συνταγή για Κυριακάτικο φαγάκι

Θα χρειαστούμε :
– 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρές μερίδες.
– 1 πιπεριά πράσινη
– 1 πιπεριά κίτρινη
– 1 πιπεριά κόκκινη
– 1 πιπεριά πορτοκαλί
(τις κόβουμε σε χοντρα κομματια)
– 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
– 3 καρότα κομμένα σε στικ
– 8-10 πατατούλες μικρές ολόκληρες
– 150 γρ. κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας
– 150 γρ. καπνιστό τυρί τύπου μετσοβόνε
(κομμένα σε κύβους χοντρούς)
Από το προηγούμενο βράδυ :
Πλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίσει !
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα :
– 250ml ξηρό λευκό κρασί
– 5 κουταλιές της σούπας λάδι
– 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
– 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
– 2 κουταλιές της σούπας μείγμα λαχανικών και μυρωδικών
(Υπάρχει στο Super Market δίπλα στους κύβους)
– 3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
– 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι (εγώ δεν το βάζω)
– λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο και προσθέτουμε τη μαρινάδα και εν συνεχεία το τοποθετούμε στο ψυγείο !
Την επόμενη μέρα το βγάζουμε λίγο πιο νωρίς να μην είναι πολύ παγωμένο !
Στρώνουμε ένα ταψί με διπλή λαδόκολλα και βάζουμε μέσα όλα τα λαχανικά. Εν συνεχεία προσθέτουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε όλη τη μαρινάδα ! Σκεπάζουμε με διπλή λαδόκολλα και τη σφραγίζουμε γύρω-γύρω να μην παίρνει αέρα !
Ψήνουμε στους 200 στον αέρα για 1 ώρα και 10 λεπτά ! Μετά ξεσκεπάζουμε και αν έχει πολλά υγρά ψήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να απορροφηθούν λίγακι. Προσοχή όμως γιατί δεν θέλουμε να στεγνώσει, πρέπει να έχει λίγο ζουμάκι και το κρέας μας να είναι μαλακό !

Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο facebook Συνταγομπερδέματα της Ρούλας  πατώντας εδω

Δείτε εδώ όλες τις συνταγές μας

Close