Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες

Συνταγή για Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες. Αν δοκιμάσετε έτσι τις τηγανιτές πατάτες δεν θα τις ξαναφτιάξετε αλλιώς!

το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι θέλουν καλό στέγνωμα οι πατάτες πριν το αλεύρωμα για να μην κολλήσουν,βγαίνουν απίστευτα τραγανές και πεντανόστιμες!Μη φοβηθήτε το ξύδι δεν φαίνεται καθόλου.

Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες

Τι χρειαζόμαστε:
2 μεγάλες πατάτες
1/2 φλυτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) ή κορν φλάουρ
1 κουταλιά ξύδι
αλάτι
λάδι (για το τηγάνισμα)

Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες

Πώς το κάνουμε:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Τις σκουπίζουμε καλά για να μην έχουν νερά.
Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες

Όταν καίει το λάδι τις τινάζουμε λίγο (για να μην έχουν πολύ αλεύρι πάνω τους) και τις τηγανίζουμε .

Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες

Tips για Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες

μπορείτε να ανακατέψετε και σκόνη λαχανικών, να προσθέσετε πάπρικα ότι θέλετε. Μπορούμε να τις βάλουμε και στο φούρνο, για λιγότερο λάδι, αλλά δεν γίνονται τόσο καλές όσο στο τηγάνι- ψιλοξεραίνονται).

Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες

Δείτε και στο παρακάτω βίντεο την συνταγή για Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες

 

 

Close