Χοιρινό με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος από τη Ρούλα Γιαννιώτη

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ !!!
Ένα νόστιμο πιάτο με λίγα υλικά και εύκολη εκτέλεση !
Συνοδεύεται με ότι σας αρέσει !!! Εγώ επέλεξα σήμερα να το συνοδεύσω με πουρέ !!!
Υλικά :
– 1 κιλό σπάλα χοιρινή σε μικρά καρέ
– 1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
– 1 μεγάλο κρεμμύδι (ξερό) κομμένο σε φέτες
– 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
– 2 κ.σ. μουστάρδα
– 1 κ.σ. κοφτή αλεύρι
– 250 γρ. κρέμα γάλακτος
– αλάτι, πιπέρι, λίγους κόκκους κόλιανδρο
– λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
– Σε μία χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρέας μας. Όταν ασπρίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι.
– Τώρα κοσκινίζουμε πάνω από το φαγητό μας το αλεύρι ανακατεύοντας καλά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να καλυφτεί το κρέας.
– Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, για 40 λεπτά περίπου. (πρέπει να μείνει με τα μισά του υγρά και ελέγχουμε το κρέας να είναι ψημένο)
– Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , ανακατεύουμε και αφού πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
– Σερβίρουμε με ότι έχουμε επιλέξει για συνοδευτικό (πουρές, μακαρόνια, πατάτες τηγανιτές, ρύζι κ.α.)

xoirino

2

Τη Ρούλα θα τη βρείτε πατώντας εδώ και στη σελίδα της στο facebook συνταγομπερδέματα της Ρούλας

Close