Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 23/11/15 - 29/11/15

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω  πάλι σήμερα;»  έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό  πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θελει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα  και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Οι δικές μας συνταγές και προτάσεις της εβδομάδας είναι:

Δευτέρα – Μπριζόλες λεμονάτες με πατάτες στο φούρνο

Μπριζόλες_λεμονάτες_με_πατάτες_στο_φουρνο

 

 
Υλικά

Μπριζόλες
Πατάτες
Λάδι
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση

Βάζουμε τις μπριζόλες και τις πατάτες κομμένες στο ταψί. Περιχύνουμε με λάδι, χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Ρίχνουμε λίγο νεράκι στο ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι του.
Ψήνουμε στους 180 για 60-75′.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 15′.
taxidistisgeuseis.blogspot.gr

Τρίτη – Φιλέτο γλώσσας στη λαδόκολλα

fileto_glwssas_sti_ladokolla

 

Υλικά

4 φιλέτα γλώσσας (300 γρ. το καθένα περίπου)
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γλώσσας
2. Παίρνουμε 4 κομμάτια λαδόκολλας (ή αντικολλητικού χαρτιού)- τόσο μεγάλα ώστε να χωράει ένα φιλέτο το καθένα- και τα διπλώνουμε έτσι ώστε να πάρουν το σχήμα βαρκούλας. Δένουμε τις άκρες τους με λίγο σπάγκο που έχουμε μουλιάσει σε νερό. Τοποθετούμε σε κάθε “βαρκούλα” από 2 φέτες ντομάτα, δύο ροδέλες πιπεριάς και μία φέτα λεμονιού. Προσθέτουμε από πάνω ένα φιλέτο γλώσσας και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες, πιπεριές και λεμόνια. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη, σκόρδο και αλατοπίπερο.
3. Τοποθετούμε τις “βαρκούλες” με τα φιλέτα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε τα φιλέτα μαζί με τη λαδόκολλα. 
www.arttable.gr

Τετάρτη – Πατάτες γιαχνί

patates-giaxni

photovia

Υλικά

7-8 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
2/3 του κονκασέ ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1 δαφνόφυλλο  
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε τις πατάτες και τη σάλτσα. Τσιγαρίζουμε και αυτά για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι τη ρίγανη(μπόλικη) και το δαφνόφυλλο. Ρίχνουμε νερό τόσο όσο για να καλύψουμε τις πατάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει.

Πέμπτη – Συκώτι μοσχαρίσιο μαριναρισμένο στο γάλα         Συνταγή εδώ

sikoti-marinarismeno-sto-gala

 

Παρασκευή – Σουπιές με σπανάκι

soupies_me_spanaki

Υλικά

2 κιλά σπανάκι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
16 σουπιές
4 δαφνόφυλλα
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κούπες χυμό ντομάτας
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζω και πλένω καλά το σπανάκι. Το κόβω σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι και δίχως μαχαίρι. Καθαρίζω καλά τις σουπιές και κόβω σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβω και το κρεμμυδάκι.

Σε μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζω το κρεμμυδάκι και τα δαφνόφυλλα. Ρίχνω τις σουπιές. Σβήνω με το κρασί και αφήνω για 10 λεπτά να βράσουν. Σιγά σιγά προσθέτω το σπανάκι. Ο όγκος του με τρομάζει, όμως ανακατεύοντας μαραίνεται. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι. Τέλος, τον χυμό ντομάτας και αφήνω να βράσουν για 15 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Απεχθάνομαι τον άνηθο και γι’ αυτό δεν τον αναφέρω. Αν σας αρέσει προσθέστε στο σερβίρισμα παρέα με φρεσκοτριμμένα χρωματιστά πιπέρια. Εγώ στο πιάτο ρίχνω έναν ολόκληρο κόκκο πιπεριού από κάθε χρώμα.

Αν δεν είστε σε δίαιτα ή νηστεία, συνοδεύστε μ’ ένα μανεστράκι καλά καλά βουτυρωμένο.

www.bostanistas.gr

Σαββάτο – Μοσχαράκι φρικασέ          Συνταγή εδώ

mosxaraki_frikase

Κυριακή – Μακαρόνια με κιμά

 

 makar;onia_me_kima
 
Υλικά
 
1 πακέτο μακαρόνια
Λιγο λαδι
1/2 κιλό κιμά 
1/2 φλιτζάνι λάδι 
1 μεγάλο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
1/2 φλιτζάνι κρασί 
1/2 ματσάκι μαϊντανό 
1 κονσέρβα τοματάκι(η φρεσκια ντοματα) και 1 κουταλιά πελτέ 
1 ξυλαράκι κανέλλα 
2 μπαλακια μπαχαρι
1 φυλλο δαφνης
ι καροτο ψιλοκκομενο
3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο 
αλάτι και πιπέρι
μιση κουταλιτσα ζαχαρη
Εκτέλεση
-Βραζετε τα μακαρονια
-Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι 
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε. Μετά σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε και το κρεμμύδι. 
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει, μετά προσθέτετε το σκόρδο, το καροτο,τη ζαχαρη,την κανέλλα,το μπαχαρι και αλατοπιπερώνετε 
-Σβήνετε με κρασί, προσθέτετε τον μαϊντανό, ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε 
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του 
-Αφαιρείτε την κανέλλα και το μπαχαρι και σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα 
-Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίζετε με τυρί
 
 
Η Πίτα της εβδομάδας
 
Κρεμώδης τυρόπιτα με 3 κινήσεις! 
kremodis_turopita_me_3_kiniseis
 

Συνταγή εδώ

 

Τα γλυκά της εβδομάδας

 

Λαχταριστή καρυδόπιτα με κρεμα και γλάσο!

karydopita-krema-glasso

Συνταγή εδώ

 

Αυθεντικό Τιραμισού!

authenriko_tiramisou

Συνταγή εδώ

 

 

 

 

Δείτε και εδώ όλα τα εβδομαδιαία προγράμματα διατροφής και τις συνταγές τους για να πάρετε και άλλες ιδέες! 

 

Εάν νηστεύετε  μπορείτε να δείτε εδώ συνταγές για όλες τις νηστίσιμες προτάσεις μας 

 

 

 

Close