Ιδέα για μπουφέ:Καλαθί σφολιάτας με κιμά  και ρύζι

Καλάθι σφολιάτας γεμιστό με κιμά και ρύζι! μία υπέροχη ιδέα για τον μπουφέ σας σε μια γιορτή,αλλά και για ποιο επίσημες περιστάσεις!Για γάμο βάφτιση, Χριστούγεννα,αυτό το καλαθάκι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς ή ανάμεικτος περασμένος μια φορά απο τη μηχανή
2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια
1/4 νεροπότηρα φρέσκο γάλα
2 αυγά
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά
1 ποτήρι του κρασιού ξερό κόκκινο κρασί
1 κουτ.μεγ. ρίγανη
2 κουταλάκια μικρά αλατι
1 κουταλάκι μικρο μαύρο πιπέρι
1 κουτ,μικρο κόκκινο γλυκό πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ
200 γρ. ρύζι για πιλάφι
αλάτι
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
500 γρ. μανιτάρια ολόκληρα(φρέσκα η κονσέρβας )
1 ποτηράκι ελαιολάδου
Δεντρολίβανο
αατι,πιπερι
ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
500 γρ. φύλλα σφολιάτας
1 κρόκο αυγού(για την επικάλυψη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε το κιμά με όλα τα υλικα και τον πλαθούμε σε σχήμα μίας πιατέλας.
Έπειτα ,τον βάζουμε με προσοχή σε ταψάκι με αντικολλητικο χαρτί και τον ψήνουμε στο φούρνο για περίπου για 35 λεπτά στους 180Β

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ
Σε κατσαρόλα με 400 μλ. νερό (και μα αλατάκι)βράζουμε το ρύζι καλά πλυμένο.Αν θέλουμε προσθέτουμε και ένα κύβο κνορ ζωμού λαχανικών. Αφήνουμε το ρύζι μέχρι να πιει όλο το νερό του και το αποσύρουμε .
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Στο τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λαδάκι ,αλατάκι,πιπέρι,δεντρολίβανο τα μανιτάρια μας μέχρι να ροδοκοκκινισουν από όλες τις πλευρές
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
Τα έτοιμα φύλλα σφολιάτας,τα κόβουμε σε λωρίδες πάχους 2 περίπου εκ.
και με αυτά πλέκουμε την ψημένη βάση με το κιμά έτσι ώστε να καλύψουν όλη σχεδόν την επιφάνεια τοθ(αφήνουμε το κέντρο του για να γεμίσουμε το ρύζι)Πλέκουμε τέλος και λωρίδες που θα τα χρησιμοποιησουμε για χερούλια.

Περνάμε όλη την επιφάνεια του καλαθιού με χτυπημένο αυγό.Το ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει. 180 Β περίπου 15 λεπτά (ίσως και παραπάνω )Αφού ψηθεί το καλάθι μας,βάζουμε μέσα το ρυζάκι και τα μανιτάρια.(βλ. εικόνες)

basket_with_rice_and_meat_daddy-cool.gr

 

Τα Χερια μας λύνουν τα κορίτσια μας η Μαρία και η Βασιλική ,δημιουργοί της ομαδας ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??  που μας έκαναν τη τιμή και μοιραζοντε μαζί μας μερικές απο τις ιδέες τους!   Η ομάδα δημιουργήθηκε από την αγαπημένη μαμά Maria Kyrimlidou μητέρα τριών παιδιών -του Γιώργου, Ραφαήλ και της Αγάπης και την μαμά Βασιλική Δαμασκηνίδου μητέρα του Δημήτρη- για να μπορούν όλοι αυτοί που μαγειρεύουν ή ακόμη και αυτοί που ασχολούνται με την μαγειρική περιστασιακά , να παίρνουν ιδέες για το τι θα μαγειρέψει ο καθένας !

πατηστε στον ενεργο συνδεσμο να δειτε τις πιο ωραιες συνταγες!

Καντε like και στη σελίδα τους στο facebook για να βλέπετε όλες τις συνταγές τους

Close