Κανελόνια με κοτόπουλο! Μια συνταγή που θα λατρέψετε!

Είμαι λάτρης των ζυμαρικών.Το έχετε καταλάβει άλλωστε. Μου αρέσουν σε όλες τις εκδοχές τους.
Αυτή την εκδοχή όμως την έχω λατρέψει

Υλικά:

1 κουτί κανελόνια
500 γρ. κοτόπουλο στήθος
1 κουταλια ζωμο λαχανικών σε σκονη
1 κουπα πιπεριες χρωματιστές ψιλοκομμενες
ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
1 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες
½ ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
200 γρ.  τυρι κρέμα
1 σκελίδα σκόρδο
ψιλοκομμενο ανηθο
λιγο κάρυ
αλάτι
πιπέρι

Eκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μετά από λίγο προσθέτουμε τις πιπεριες./μετα απο ενα δυο λεπτα προσθετουμε το κρασί και το αφήνουμε για λίγα λεπτά  Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Βάζουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κολλήσει. Τρίβουμε τις ντομάτες και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ, τη μισή ποσότητα ντομάτας, το κοτόπουλο,τον ανηθο,το καρυ,τη σκονη λαχανικων τη μισή γραβιέρα και το τυρί κρέμα. Καλύπτουμε με λίγη τριμμένη ντομάτα τη βάση ενός ταψιού, γεμίζουμε τα κανελόνια, τα στρώνουμε με τη σειρά στο ταψί και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και 1 φλιτζάνι γάλα. Πασπαλίζουμε με τη τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά περίπου.

Στην αρχη εχουμε σκεπασμενο το ταψι με ενα αλουμινοχαρτο για να μη κολλήσουν

photo via


Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

 


Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close