Κοντοσούβλι με πατατούλες στη λαδόκολα

Συνταγή για κοντοσούβλι στη λαδόκολλα με πατάτες  . Μαριναρισμένο κοντοσούβλι στο φούρνο ψημένο μέσα σε λαδόκολλα  και μελωμένες πατάτες .

Υλικά συνταγής για κοντοσούβλι στη λαδόκολλα με πατάτες

1 1/5 κιλό κρέας χοίρινο γίνεται και με κοτόπουλο
1  κιλό μικρές πατάτες baby ξεφλουδισμένες
1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
1 κύβο ζωμό βοδινού
100 ml ελαιόλαδο
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι [ή 2 κ.σ. ξερό θυμάρι]
6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες , ολόκληρες
3-4 κ.σ. σούπας μουστάρδα
1 κ.γ. κοφτό ρίγανη
αλάτι πιπέρι
πιπεριές χρωματιστές
αν θέλετε φέτες κρεμμυδιού

Δείτε ακομη Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Κοντοσούβλι με πατατούλες στη λαδόκολα Φωτό απο Elli Makari
Κοντοσούβλι με πατατούλες στη λαδόκολαΦωτό απο Elli Makari

Εκτέλεση συνταγής για Κοντοσούβλι στη λαδόκολλα με πατάτες

Βράζουμε 1 1/2 φλ. νερό και διαλύουμε μέσα το ζωμό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Πλένουμε, σκουπίζουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια  και τοβάζουμε σε μεγάλο μπολ ή πυρέξ. Προσθέτουμε το διαλυμένο ζωμό, το κρασί, το ελαιόλαδο, το θυμάρι (φρέσκο ή ξερό), τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και λίγη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο, για να μαριναριστούν τα υλικά. Αν θέλουμε τα αφήνουμε και ολόκληρο βράδυ.

Δείτε ακόμη Πεντανόστιμες συνταγές με χοιρινό

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε τα κομμάτια απο το κρέας από τη μαρινάδα ), και τα περνάμε σε μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκι τα σιδερένια. Ενδιάμεσα βάζουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.

Αν δεν έχουμε σιδερένια, βάζουμε μεγάλα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι.

Κόβουμε τη λαδόκολλά και μοιράζουμε τα σουβλάκια . Συμπληρώνουμε με τις σκελίδες σκόρδου (της μαρινάδας), το θυμάρι και από λίγες πατατες, καθαρισμένες και αλατισμένες. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τυλίγουμε προσεκτικά τις λαδόκολλες σε πακέτα. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί (στο μεγάλο τετράγωνο ταψί του φούρνου) και ψήνουμε για 1 ½ ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρέατα και οι πατάτες.

Ανοίγουμε κάθε πακέτο, βγάζουμε τα κρέατα από τις σούβλες και σερβίρουμε με τις πατατούλες και το νόστιμο ζουμάκι τους.

Το κοντοσούβλι στη λαδόκολλα είναι έτοιμο και μη σας πω είναι πολύ καλύτερο από της σούβλας.

 

 

Close