Κοτόπουλο με μπασμάτι της Έφης

Κοτόπουλο με μπασμάτι της Έφης-Chicken with basmati rice

ΥΛΙΚΑ για 4-5 μερίδες
1 κιλό στήθος κοτόπουλο
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
200 γρμ γκούντα
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά
1 καρότο
1 κρεμμύδι
σκόρδο σε σκόνη
1 ζωμό λαχανικών σε μορφή ζελέ
1 κολοκυθάκι
αλάτι
πιπέρι

ΥΛΙΚΑ για το μπασμάτι
μια κούπα μπασμάτι
νερό
ελαιόλαδο
σκόρδο σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέγεθος μπουκιάς.Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σε μικρά κομμάτια/κυβάκια το καρότο και το κολοκυθάκι.
Σε βαθύ τηγάνι,σε όχι πολύ δυνατή φωτιά,ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε πρώτα το κοτόπουλο και μετά όλα τα υπόλοιπα λαχανικά για μερικά λεπτά,αφήνοντας να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους.Τα αφήνουμε να βράσουν μέσα στα ζουμάκια αυτά,ζωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.
Στη συνέχεια,ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χαμωλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσουν.Ανακατεύουμε συχνά και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο-λίγο ζεστό νερό,προσέχοντας να μην χάσει την πυκνότητα της η σάλτσα μας.
Όταν έχουν πλέον βράσει,ρίχνουμε το ζωμό και το τυρί μας και τα αφήνουμε να λιώσουν,έχοντας σβήσει το μάτι,αλλά με το τηγάνι πάνω σ’αυτό.

Για το μπασμάτι.Σε μικρό κατσαρολάκι,ρίχνουμε ελαιόλαδο όση ποσότητα χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος και το καίμε λίγο σε όχι πολύ δυνατή φωτιά.Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε ανακατεύοντας να πάρει χρώμα.Στη συνέχεις ρίχνουμε 2,5-3 κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει.Στο τέλος προσθέτουμε,αλάτι,πιπέρι και σκόρδο σε σκόνη.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο και το ρύζι,με τη σάλτσα να συνοδεύει και τα δύο.

kotopoylo me basmati kotopoylo

 

Θα με βρείτε και στη σελιδα μου στο facebook Έφη Μπαξεβάνη-Οι συνταγές  και την ομάδα μαγειρικής που διαχειρίζομαι Μαγειρεύουμε με μεράκι

Close