Λαυράκια πλακί στη γάστρα με αμπελόφυλλά απο τη Sofia Kara

ΛΑΥΡΑΚΙΑ ΠΛΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Ενα αγαπημενο φαγητο της οικογενειας μου,που ειμαι σιγουρη οτι θα το αγαπησετε και εσεις!
Υλικα
3 λαβρακια καθαρισμενα
10 μικρες πατατες ολοκληρες
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
3 μεγαλα κρεμμυδια κομμενα σε ροδελες
αλάτι
πιπέρι
ριγανη
2 λεμονια κομμένα σε φετες
1 ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
1 φλυτζανι λευκο κρασι
ελαιόλαδο
σκορδο και αμπελοφυλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαινω το φούρνο στους 200 β
Καθαριζω τις πατατες!.
Κοβω τη ντομάτα , το κρεμμύδι και το λεμονι σε ροδελες !
Αλατοπιπερωνω ολα τα υλικα, βαζω ελαιολαδο σκορδο ,ριγανη και ανακατευω!
Τοποθετω ολα τα υλικα στον πατο της γαστρας!
Κοβω τις ουρες και τα κεφαλια απο τα ψαρια!
Αλατοπιπερωνω ,βαζω λιγο σκορδακι κρεμμυδι και μαιντανο μεσα στην κοιλια του ψαριου!
Τα τυλιγω με τα αμπελοφυλλα και τα τοποθετω επανω στα υλικα που εβαλα στον πατο της γαστρας!
Βαζω σε καθε ψαρι τις ροδελες λεμονιου και τα κεφαλια στην ακρη σε καθε ψαρι!
Ριχνω το κρασί, το λάδι και τα μπαχαρικά.
Ψηνω στο φουρνο στους 200 β περιπου μια ωρα !
Μπορειτε να το κανετε με οποιο ψαρι εχετε!
Τα αμπελοφυλλα δινουν μια απιστευτη γευση στο ψαρι μας!

layraki

Δείτε και εδώ όλες τις συνταγές μας

Close