Λαζανια με κιμα,μπεσαμελ και γραβιερα σε στρωσεις

Λαζανια με κιμα,μπεσαμελ και γραβιέρα σε στρώσεις!Η  συνταγή είναι εξαιρετική και είναι πολύ καλή επιλογή για μπουφέ.

Υλικα

1 κουτι  λαζανια

Για τον κιμα
1 κιλο κιμα
2 κρεμμυδια ξερα
2 σκελιδες σκορδο
2 καροτα
2 κ.σ πελτε
1/2 κουτι χυμο ντοματας
1 σφηνακι κονιακ
4-5 μπαχαρια
2 δαφνοφυλλα
1/2 κγλ κανελα
1 πρεζα ζαχαρη
Αλατι-πιπερι

Για τη μπεσαμελ
1 1/2 λιτρο γαλα
5 κ.σ αλευρι
4 κ.σ βουτυρο η μαργαρινη
Αλατι
Λιγο μοσχοκαρυδο

2 φλυτζάνια γραβιέρα
1 φλιτζάνι γκουντα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρολα σωταρουμε το κιμα για 2-3′ μετα προσθετουμε τα κρεμμυδια,τις σκελιδες σκορδο και τα καροτα τριμμενα
Τα ανακατευουμε καλα για λιγο και επειτα προσθετουμε τον πελτε,τα μπαχαρικα και σβηνουμε με κονιακ.Αφηνουμε για 1-2′ να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετουμε το χυμο ντοματας αλατι,πιπερι,μια πρεζα ζαχαρη και ενα ποτηρι νερο,τοσο οσο
να σκεπαζεται ο κιμας και το αφηνουμε σε μεσαια θερμοκρασια να γινει για περιπου 45′
Σε μια κατσαρολα λιωνουμε το βουτυρο και προσθετουμε το αλευρι ανακατευοντας για 1-2′
Στη συνεχεια προσθετουμε το γαλα λιγο λιγο ανακατευοντας συνεχεια με αυγοδαρτη σε μεσαια φωτια.Αφου δεσει η μπεσαμελ προσθετουμε αλατι μοσχοκαρυδο και 1 φλυτζανι γκουντα.
Στησιμο
Σε ενα σχετικα μεγαλο ταψι βαζουμε λιγο κιμα και ενα ποτηρι νερο,μια στρωση πλακες (και υπαρχουν κενα σπαμε μια πλακα να συμπληρωσουμε), μια στρωση πολυ λεπτη κιμα,λιγη μπεσαμελ και τυρι και το απλωνουμε με ενα κουταλι καθε φορα. Κανουμε στρωσεις λαζανια μπεσαμελ κιμα και τυρι μεχρι να τελειωσουν τα υλικα οπου στην τελευταια στρωση βαζουμε λαζανια μπεσαμελ τυρι και 2 ποτηρια του νερου εβαπορε γαλα αραιωμενο με νερο (μισο-μισο)
Να δουμε οτι σκεπαζονται
Ψηνουμε για περιπου 30′ στους 190 βαθμους
Να το παρακολουθειτε να μην ψηθει πολυ και στεγνωσει απο πανω. Δε θελει πολυ ροδισμα για να μην ξεραθει.
Καλη επιτυχια

lazania

Close