Μαμαδίστικο Μοσχάρι λεμονάτο με πηχτή σάλτσα

Μοσχάρι λεμονατο με ωραία πηχτή σάλτσα με πατατουλες τηγανητες ή ρυζάκι! Πεντανοστιμο μαμαδίστο φαγάκι!

Υλικα

1 κιλο μοσχαρι μπουκιτσες
2 κρεμμυδια μεσαια
2 σκορδα
2-3 καροτα ροδελιτσες
Λαδι
1 μεγαλο λεμονι (το χυμο)
Αλατι- φρεσκοτριμμενο
πιπερι-ριγανη
1 κουταλια της σουπας κορν φλαουερ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρολα με λαδακι σωταρω το κρεας να ροδισει ελαφρα προσθετω κρεμμυδια σκορδα καροτα και συνεχιζω το σωταρισμα μεχρι να μαραθουν.Βαζω πιπερι,ριγανη σβηνω με λιγο λεμονι η λιγο λευκο κρασι και προσθετω νερο περιπου ενα ποτηρι οσο να το σκεπαζει.
Το αφηνω σε μεσαια φωτια να σιγοβρασει περιπου μια ωρα για να μαλακωσει πολυ καλα.
Προς το τελος αλατιζουμε και οχι απ’την αρχη γιατι σφιγγει το κρεας.
Οταν ειναι ετοιμο σε ενα μπωλακι βαζουμε μια κουταλια κορν φλαουερ με λιγο νερακι απ’τη βρυση,ανακατευουμε καλα και προσθετουμε και λιγο ζωμο απο το κρεας και λιγο χυμο λεμονιου και το περιχυνουμε στο φαγητο μας σε δυνατη φωτια να παρει μια βραση. Δοκιμαζουμε μηπως θελει αλλο αλατι η λεμονι αλλιως αποσυρουμε απο τη φωτια και σερβιρουμε με τηγανητες πατατες η ρυζακι.

Μοσχάρι λεμονάτο_ με πηχτή σάλτσα_Daddy-cool.gr
Μοσχάρι λεμονάτο με πηχτή σάλτσα_Daddy-cool.gr
Ελένη Μακροδημήτρη
Ελένη Μακροδημήτρη

Με λένε Ελένη Μακροδημήτρη, είμαι παντρεμένη και έχω δυο μικρούς γιους, το Γρήγορη και το Γιάννη. Η σχέση μου με τη μαγειρική μετράει πολλά χρόνια. Από μικρό παιδάκι σχεδόν. Περνάω πολλές ώρες καθημερινά στην κουζίνα μου κάνοντας πράξη τις σκέψεις μου. Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι έμπνευση και δημιουργία... Ότι γίνεται με αγάπη και ηρεμία πετυχαίνει πάντα!!


Close