Μπουγιουρντί Θεσσαλονίκης

Το γνωστό σε όλους μπουγιουρντί Θεσσαλονίκης!
Εμείς το τρώμε συχνά και το λατρεύουμε στην παραδοσιακή μουσική ταβέρνα της οικογένειάς μας, όπου εκεί ο μάγειρας το απογειώνει,αλλά σήμερα είπα να το φτιάξω πρόχειρα και γρήγορα στο σπίτι με τον δικό μου τρόπο!‪#‎CrazyMOMS‬
Συστατικά
φέτα(Παγγαίου βάζω εγώ), κομμένη σε χοντρά κομμάτια(το πόση ανάλογα το σκεύος σας)
κασέρια (προαιρετικά εγώ βάζω λίγες φέτες)
ντομάτες, σε κυβάκια κομμένες
πιπεριά κέρατο καυτερή όσο αντέχετε βάλτε
ελάχιστο μπούκοβο(προαιρετικά)
ρίγανη
ελαιόλαδο (κρητικό βάζω εγώ)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο τη φέτα κομμένη σε κομματάκια χοντρά, από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και το μπούκοβο αν βάλουμε. (Αν θέλετε ανακατέψτε τα υλικά σας όπως εγώ.)
Καλύπτουμε με τα κασέρια μας (αν βάλουμε) και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε!
Καλή απογείωση!

μπουγιουρντι6

μπουγιουρντι5

 

μπουγιουρντι8

 

Απο την crazymom που θα τη βρείτε πατώντας εδώ και στη σελίδα της στο facebook

Δείτε και εδώ υπέροχες συνταγες για παιδικό πάρτυ

Close