Φέτα ντυμένη με μέλι και σησάμι

Ένας μεζές που γίνεται με τυρί και που τον αγαπάμε όλοι ιδιαίτερα είναι το… σαγανάκι. 

σαγανάκι

Υλικά 

8 κομμάτια φέτα, περίπου 5 Χ 5 Χ 1εκ.,
8 φύλλα ζύμης κρούστας (για μπακλαβά),
4 κουταλιές σησάμι (βρασμένο καλύτερα και στραγγισμένο),
8 κουταλιές (κοφτές) μέλι,
2 κουταλιές ξίδι,
2 κουταλιές νερό,
ελαιόλαδο για τηγάνισμα και άλειμμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζετε καλά τη φέτα και τη στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Παίρνετε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα κόβετε στη μέση (ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά). Ύστερα τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και βάζετε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο. Τοποθετείτε το διπλό φύλλο με τη μικρή πλευρά προς το μέρος σας και βάζετε ένα κομμάτι φέτα περίπου στη μέση του. Διπλώνετε τα δυο πλευρά του φύλλου από πάνω της και ύστερα τυλίγετε τη φέτα και το φύλλο σε ρολό (σαν φάκελο). Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα και κομμάτια φέτας.
Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι (όσο χρειάζεται για να μισοσκεπάζετε κάθε «φάκελο» και βάζετε μέσα 4 κομμάτια. Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν, τα γυρίζετε και όταν ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, τα βγάζετε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια.
Βάζετε σε ένα μικρό τηγανάκι το μέλι με το ξίδι και το νερό και τα ανακατεύετε να ζεσταθούν και να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε τη ντυμένη φέτα με το μείγμα, την πασπαλίζετε με σησάμι και τη σερβίρετε αμέσως.

xrysessyntages

Περισσότερες συνταγές θα βρείτε εδώ

Close