Πατάτες- πίτσα! Η καλύτερη συνταγή που δοκιμάσετε ποτέ!

Οι πατάτες δεν λείπουν σχεδόν από κανένα τραπέζι. Είναι αγαπημένες για μικρούς και για μεγάλους και ακόμη και αν βγαίνουμε έξω ένα πιάτο που παραγγέλνουμε σίγουρα έχει πατάτες. Οι πατάτες έχουν πολλές εναλλαγές και μια από αυτές είναι να τις κάνετε γεμιστές. Πόσο καιρό αλήθεια έχετε να κάνετε γεμιστές πατάτες;;

Η συνταγή αυτή με τις γεμιστές πατάτες οι οποίες είναι σαν πίτσες θα σας κάνουν να σας τρέξουν τα σάλια σας. Δείτε πως να το κάνετε:

 

Υλικά:

  • 1 μικρού και μεσαίου μεγέθους πατάτα, βραστές
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξινή κρέμα
  • αλατοπίπερο
  • 2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοτσαρέλα
  • 2 κ.γ. σαλάμι, κομμένο σε μικρά τετράγωνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη παρμεζάνα

 

Οι πατάτες δεν λείπουν σχεδόν από κανένα τραπέζι. Είναι αγαπημένες για μικρούς και για μεγάλους και ακόμη και αν βγαίνουμε έξω ένα πιάτο που παραγγέλνουμε σίγουρα έχει πατάτες.

Οδηγίες:

  1. Κόψτε κάθε πατάτα στη μέση και βγάλτε με ένα κουτάλι έξω ένα μεγάλο μέρος της πατάτας, αφήνοντας τη φλούδα , και κρατώντας αρκετή πατάτα ακόμα μέσα για να το κρατηθεί σταθερή.
  2. Ανακατέψτε την πατάτα που αφαιρέσατε με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε. Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα πάλι μέσα στο κέλυφος της πατάτας.
  3. Καλύψτε το κάθε μισό κομμάτι από τις πατάτες με μοτσαρέλα και σαλάμι, και στη συνέχεια, πασπαλίστε με παρμεζάνα.
  4. Ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και τελικά να ροδίσει.

 

Αυτά είναι μόνο τα βασικά, αλλά ο καθένας έχει τα αγαπημένα του υλικά που βάζει στην πίτσα, έτσι μπορείτε να προσθέσετε οτι άλλο θέλετε. Ίσως ρίγανη,  κρεμμύδια, ελιές, ίσως ακόμη και σκόρδο; Απολαύστε!

Δείτε το βίντεο για παραπάνω λεπτομέρειες:

Close