Πένες με ροζ σαλτσα κοτόπουλο

Είτε προτιμάτε κόκκινη σάλτσα για τα ζυμαρικά είτε λευκή το σίγουρο είναι ότι ο συνδυασμός τους θα σας αρέσει. Μία εύκολη συνταγή με απλά υλικά για να καλύψετε όλα τα γούστα.

Υλικά (για 4 μερίδες):

• 500gr ζυμαρικά
• 2 φιλέτα κοτόπουλο
• 7 φρέσκα μανιτάρια
• 30 περίπου ντοματίνια
• Λίγο λευκό κρασί
• 2 κρέμες γάλακτος 330ml
• 200gr τριμμένη παρμεζάνα.αλάτι.πιπέρι

1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε 2 λεπτά να στεγνώσουν.
2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και το αλατοπιπερώνουμε.
3. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε.
4. Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα ρίχνουμε και τα μανιτάρια στο τηγάνι.
5. Μετά από λίγα λεπτά ρίχνουμε και τα ντοματίνια και κλείνουμε το καπάκι. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα ντοματίνια.
6. Ρίχνουμε λίγο λευκό κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί η ποσότητα του αλκοόλ και να μείνει μόνο το άρωμα του κρασιού.
7. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
8. Λίγο πριν κατεβάσουμε την σάλτσα από τη φωτιά ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα.
9. Βάζουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.

Χρήσιμες συμβουλές

• Αντί για παρμεζάνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο μαλακό τυρί όπως κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι
• Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά όπως κίτρινες και κόκκινες πιπεριές.
• Μπορούμε αντί για κρέμα γάλακτος να χρησιμοποιήσουμε στραγγιστό γιαούρτι ή ξινόγαλα
• Το κρασί δεν χρειάζεται να είναι κάποιο ακριβό, αρκεί να είναι ξηρό και αρωματικό

10

Close