Ρολά μελιτζάνας με σπαγγέτι στο φούρνο

Ρολά μελιτζάνας με σπαγγέτι στο φούρνο. Μια συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο φαγητό για το οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής
4-5 τσακώνικες μελιτζάνες κομμένες σε 20 κάθετες λεπτές φέτες
1 δόση σάλτσα ντομάτας (βλέπε συνταγή εδώ)
1/2 κιλό σπαγγέτι (Νο. 10 ή 12)
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
100 γρ. τυρί αρεσκείας σας τριμμένο (παρμεζάνα ή άλλο κίτρινο ή φέτα)
Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε τις μελιτζάνες σε 20 φέτες και τις βάζετε για 1 ώρα σε μπολ με μπόλικο, καλά αλατισμένο νερό. Μετά τη 1 ώρα τις βγάζετε τις στραγγίζετε και τις ταμπονάρετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τις τηγανίζετε σε ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές ή τις βουρτσίζετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε από το τηγάνι ή το φούρνο και τις αφήνετε πάνω σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, προσθέτοντας προαιρετικά και λίγο τσίλι. Μόλις είναι έτοιμη τη κατεβάζετε από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας “αλ τέντε”.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδώνετε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος 23Χ33 εκ. περίπου. Ρίχνετε στη βάση του πυρέξ στο 1/3 της σάλτσας.
Στρώνετε τις μελιτζάνες σε καθαρό πάγκο εργασίας, παίρνετε δόσεις σπαγγέτι, τα διπλώνετε σε ρολά και τα τοποθετείτε στο κέντρο κάθε φέτας μελιτζάνας. Τυλίγετε τις μελιτζάνες σε ρολά, σφιχτά γύρο από το σπαγγέτι. Σταθεροποιείτε τις μελιτζάνες με οδοντογλυφίδα.
Τοποθετείτε τα ρολά στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο, με το τελείωμα του ρολού της μελιτζάνας προς τα κάτω, στη βάση του πυρέξ. Τα περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και τα πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λ περίπου. Γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε.

sintayes.gr

Close