Σκορδάτο σουφλέ με τορτελίνια

Σκορδάτο σουφλέ με τορτελίνια

 Θα χρειαστείς

8 φέτες μπέικον  (η συνταγη λέει 4 αλλα μου φανήκαν λίγες)
1 κρεμμύδι ψιλοκκομένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα
2 πακέτα τορτελίνια τυριών
1/2 φλιτζάνι τρυμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση 
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικο , σε μέτρια φωτιά, ψήσε τις φέτες μπέικον μέχρι να ροδίσουν. Μολις είναι ετοιμες βάλτες πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Τσιγάρισε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και πιπέρι και μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι πρόσθεσε το σκόρδο και το αλεύρι και ανακάτευε συνεχόμενα για 30 δευτερόλεπτα.

Πρόσθεσε το γάλα χωρίς να σταματήσεις το ανακάτεμα. Στη συνέχεια ρίξε μέσα τα τορτελίνια και δυνάμωσε τη φωτιά για να βράσουν τα ζυμαρικά. Μέχρι να βράσουν δεν πρέπει να σταματήσεις το ανακάτεμα γιατί το γάλα θα κάψει.Περιπου 5  λεπτα

Μόλις είναι έτοιμα  βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά, βάλε τα τορτελίνια σε ενα ταψι πρόσθεσε την παρμεζάνα και το bacon ανακάτεψε για τελευταία φορά και τοποθέτησε τα στο φούρνο για ακόμη πέντε λεπτα

Πηγή: https://www.marthastewart.com/

Δείτε και εδώ πολλες συνταγες με ζυμαρικα

Close