Σουφλέ με κοφτό μακαρονάκι  πιπεριές και κολοκυθάκια

Αν το βράδυ σου προκαλεί πανικό γιατί δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις ορίστε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή !

Υλικά
2 μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα
1 1/2 κόκκινη πιπεριά
1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 μικρό σκόρδο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1/2 κονσέρβα κονκασέ
1 πακέτο κοραλακια (τα κοφτα μακαρονακια που είναι με καμπύλες)
Μαύρο πιπέρι
Αλάτι για τη γεύση
¾ φλιτζάνι τριμμένα τυριά (μοτσαρέλα, παρμεζάνα),200 γρ κρέμα γάλακτος
Φρέσκο ​​μαϊντανό για γαρνίρισμα * προαιρετικά *

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Χρησιμοποιώντας τον χοντρό τρίφτη κάνουμε ροδέλες το κολοκυθάκι. Ανακατεύουμε το κονκασέ με τη πιπεριά και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το κονκασέ και 1/4 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσε για περίπου 15.προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος βράζουμε ακόμη για πεντε λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και αν θέλουμε κόβουμε μια ντομάτα σε ροδέλες και τη βάζουμε απο πάνω . ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρισμα.

Close