Σουφλέ με κρέπες μπεσαμελ και κοτόπουλο

Υλικά

Για τις κρέπες
συνταγη εδώ
Για τη γέμιση
500 γρ μπεσαμέλ 
500γρ. ψαχνό από βρασμένο κοτόπουλο (κρατάτε λίγο από το ζωμό που έβρασε), πολύ ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια μικρά
1½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τις Κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε Μίγμα για Κρέπες στο καυτό τηγανάκι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο και τα κυβάκια της πιπεριάς μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το σοτάρετε για λίγο ακόμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον μαϊντανό.

Βήμα 5

Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε 1 φλιτζάνι από την Μπεσαμέλ και το περισσότερο από το τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε καλά να γίνει ομοιογενής η γέμιση.

Βήμα 6

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Παίρνετε μία κρέπα, τοποθετείτε γέμιση στο μισό περίπου μέρος και την κλείνετε σε ρολό. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Κόβετε την κάθε κρέμα στα τρία και τοποθετείτε τα κομμένα ρολά όρθια, το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε πυρίμαχο σκεύος.

Βήμα 7

Αραιώνετε την Μπεσαμέλ με λίγο από το ζωμό του κοτόπουλου έτσι ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή και περιχύνετε το φαγητό. Πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

via

Close