Σπαγγέτι αλα αματριτσιάνα από την Ιταλία

Σπαγγέτι αλα αματριτσιάνα από την Ιταλία

Υλικά

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια παστό χοιρινό τύπου guanciale (Ιταλικό παστό χοιρινό) ψιλοκομμένο σε φέτες ή σε κύβους
500 γραμμάρια φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
150 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι τριμμένο
αλάτι
360 γραμμάρια Bucatini ή σπαγγέτι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε το παστό χοιρινό σε λεπτά κομματάκια και ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Τηγανίζετε μέχρι να βγάλει το λίπος του και γίνει τραγανό. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι (προαιρετικά) και το τσίλι.

Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Τώρα προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 έως 20 λεπτά.

Βράστε τα ζυμαρικά «al dente» για 6-7 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Έπειτα στραγγίζετε και τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα.

Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τυρί πεκορίνο τριμμένο.

Πηγή: news.gr

Close