Ζυμαρικά  φουρνου με γευση πιτσας

Ανακατεμένα ζυμαρικά στο φούρνο με σαλτσα και υλικα πιτσας ζαμπον τυρι μπεικον μανιταρια πιπερια κ απο πανω τυρια…θεικο !το φτιαχνω καθε τοσο.. Ονειροοο δοκιμάστε το!

 

Μακαρονια φουρνου με γευση πιτσας

Υλικα

500γρ Διαφορα κοντα ζυμαρικα ενα ειδος η δυο διαφορετικα μαζι
(πενες,βιδες,ριγκατονι,φιογκακια)
1 κουτι κονκασε ντοματακι
1 κουτ.σ πελτε
1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
1 σκελιδα σκορδο τριμμενη
1 κγλ ριγανη
1 κγλ βασιλικο
1/2 κγλ παπρικα
Λιγο πιπερι
Αλατι
1 ποτηρακι κρασι
Μια πρεζα ζαχαρη
6 φετες μπεικον
1 κονσερβα μανιταρια τεμαχισμενα και σουρωμενα καλα
1 κουπα μεγαλη ζαμπον σε κυβους
1 πιπερια πρασινη και μια κοκκινη φλωρινης σε κυβακια
300-500γρ αναμεικτα τυρια (κασερι γκουντα γραβιερα κεφαλοτυρι)

αν θέλετε σαλαμι αερος για να στολισετε

Εκτέλεση

Βραζουμε τα μακαρόνια σε λιγο λιγοτερο χρονο απ’το κανονικο.
Τους ριχνουμε 1 κουτ.σ βουτυρο τα ανακατευουμε και τα αφηνουμε στην κατσαρολα.
Σε μια αλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε κρεμμυδι σκορδο πιπεριες μανιταρια ζαμπον μπεικον και αφου μαραθουν σβηνουμε με κρασι.Αφηνουμε 2′ να εξατμιστει το αλκοολ και ριχνουμε το ντοματακι,τον πελτε,αλατι/πιπερι,λιγο ζαχαρη,ριγανη,βασιλικο,παπρικα ανακατευουμε και αφηνουμε 10′ να βρασει.
Αφου βρασει ριχνουμε τη σαλτσα μεσα στην κατσαρολα με τα μακαρονια,λιγο τριμμενο τυρι,ανακατευουμε καλα και τα στρωνουμε σε ενα ταψι. Πασπαλίζουμε ολη την επιφανεια με τριμμενα τυρια  και τοποθετούμε σαλάμι αέρος η πεπερόνι και ψηνουμε για 15′ στους 200.

Close