Η μακαρονάδα του εργένη

Η ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ τού ΕΡΓΕΝΗ … 🙂 !
Οί Ιταλοί τά λένε φαρφάλες .. (πεταλούδες δηλαδή) .. εμείς φιογκάκια. Όπως καί νά τά λένε, εμείς τά κάναμε σαλάτα κι ησυχάσαμε. Ιδού καί ή εργένικη συνταγή μας πού … παντρεύει τίς φαρφάλες μέ ζαμπόν, τυρί, ντομάτα, σέλινο καί μία ωραία κρεμώδη σαλτσούλα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5-6 ΑΤΟΜΑ:
250 γρ. φαρφάλες
4 κοτσανάκια σέλινο
6 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
150 γρ. γραβιέρα Κρήτης
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη καί ξεσποριασμένη
100 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Βράζετε τίς φαρφάλες σέ άφθονο αλατισμένο νερό. Τίς σουρώνετε καί τίς ξεπλένετε μέ κρύο νερό.
Ψιλοκόβετε πρώτα τά κοτσανάκια τού σέλινου καί μετά τό ζαμπόν γαλοπούλας. Κόβετε τή γραβιέρα Κρήτης σέ κυβάκια καί τήν ντομάτα σέ πολύ μικρά κομματάκια.
Ετοιμάζετε τό dressing: σέ ένα μπόλ βάζετε τό τυρί Φιλαδέλφεια καί τό γιαούρτι καί ανακατεύετε μέ ένα πιρούνι, μέχρι νά ενωθούν τά υλικά καί νά αφρατέψει τό μίγμα. Προσθέτετε τό λάδι, τό χυμό λεμονιού καί άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζετε τίς φαρφάλες σέ μία μεγάλη σαλατιέρα, ρίχνετε τό μισό dressing καί ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τά υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καί πάλι καί ολοκληρώνετε ρίχνοντας τό υπόλοιπο dressing.
Διατηρείτε τή σαλάτα δροσερή στό κάτω μέρος τού ψυγείου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ … ! ! !

Η μακαρονάδα του εργένη

Η μακαρονάδα του εργένη

Η μακαρονάδα του εργένη

Η μακαρονάδα του εργένη

Η μακαρονάδα του εργένη

Απο την φανταστική σελίδα Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips

Close