Μακαρόνς ινδοκάρυδου, καραμέλας με 5 υλικά χωρίς ψήσιμο

Υπέροχα Μακαρόνς με το τέλειο συνδυασμό ινδοκάρυδου, καραμέλας και σοκολάτας. Μια εύκολη συνταγή, με 5 μόνο υλικά, χωρίς ψήσιμο για να απολαύσετε μικροί και μεγάλοι τα τέλεια μακαρόνς με τη μαλακή καραμέλα, την υφή και γεύση του ινδοκάρυδου και τη λιωμένη σοκολάτα.
Υλικά συνταγής
3 κ.σ. (45 ml) γάλα
6 κ.σ. (85 γρ.) βούτυρο
320 γρ. καραμέλες γάλακτος/βουτύρου (τύπου αγελαδίτσα)
290 γρ. ινδοκάρυδο [*]
120 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
χοντρό αλάτι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής

Σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το βούτυρο και τις καραμέλες και τις βράζετε, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας φροντίζοντας να μη πάρει βράση το μείγμα.
Όταν λιώσουν οι καραμέλες και έχετε ένα λείο μείγμα, προσθέτετε στη κατσαρόλα το ινδοκάρυδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και καλυφθεί καλά το ινδοκάρυδο από τη καραμέλα. Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Στρώνετε ένα μεγάλο δίσκο με λαδόκολα. Παίρνετε από το μείγμα 1 ½ κ.σ. μείγμα, το τοποθετείτε πάνω στο δίσκο και του δίνετε, χρησιμοποιώντας το κουτάλι, ένα στρογγυλό σχήμα (περίπου σαν της φωτογραφίας). Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα και έχετε 24 περίπου μακαρόνς. Τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Στη συνέχεια, λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε για 1/2 λ στην άκρη. Μετά, βουτάτε ελαφρώς τη βάση των μακαρόνς στη σοκολάτα και τα μεταφέρετε στη λαδόκολα.
Τα περιχύνετε με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα και προαιρετικά, τα πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι. Τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και στη συνέχεια τα σερβίρετε. Τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο, σε θερμοκρασία δωματίου.

[*] Προτιμηστε χοτροτριμμένο αποξηραμένο ινδοκάρυδο. Πωλείται σε ορισμένα καλά ντελικατέσεν ή σε κάποια καταστήματα με εισαγώμενα βιολογικά προϊόντα.

Πηγή: sintayes.gr
Close