Μελιτζανοσαλάτα της Κατερίνας

Μελιτζανοσαλάτα της Κατερίνας

Υλικά
6 Μελιτζάνες φλάσκες
100ml Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι balsamico
10 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
100γρ. τυρί φέτα
1 Ντομάτα ψιλοκομμένη σε κύβάκια
1/2 γουλιά Σκόρδο
50 γρ. Καρύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι Ρίγανη
1/2 κουταλάκι Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής
Ξεκινάμε πλένοντας και σκουπίζοντας τις μελιτζάνες.Στην συνέχεια κόβουμε το κοτσάνι τους και τις βάζουμε με αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς . Τοποθετούμε το ταψί μέσα και τις ψήνουμε για 1 ώρα και ίσως και λίγο παραπάνω μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο , τις αφήνουμε να κρυώσουν σκεπασμένες με μία σακούλα(περίπου 1 ώρα) και μετά τις ξεφλουδίζουμε εύκολα. Κατόπιν τις βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με τα υλικά μας εκτός την φέτα. Χτυπάμε στο μίξερ στην ταχύτητα 2 μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να λιώσουν οι μελιτζάνες. Στο τέλος προσθέτουμε την φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και την σερβίρουμε ως συνοδευτικό
Μικρά μυστικά
Εννοείται πως μπορείτε να μειώσετε ή να αυξήσετε το σκόρδο ή κάποιο άλλο υλικό ανάλογα με την προτίμηση σας. Μπορείτε επίσης να βάλετε και 2 πιπεριές φλωρίνης αλλά θα πρότεινα να αφαιρέσετε την ντομάτα. Αν σας αρέσει η μυρωδιά του καψαλισμένου μπορείτε αν υπάρχει η δυνατότητα να τυλίξετε χωριστά κάθε μελιτζάνα σε αλουμινόχαρτο και να την ψήσετε στα κάρβουνα ή σε φούρνο με ξύλα.

Πατήστε εδώ και στείλτε μας και σεις τις δικές σας συνταγες!

Κατερίνα Βηττα
Κατερίνα Βηττα

Που μπορεί να σε οδηγήσει το πάθος σου για τους υπολογιστές και το διαδίκτυο; Εμένα με οδήγησε αρχικά στο blogging και τώρα author & website Editor στο team του Daddy-cool. Ποια είμαι; Είμαι η Κατερίνα και λατρεύω να ξετρυπώνω νέες ιδέες, ειδήσεις για celebrities, κατασκευές Diy , και ότι έχει σχέση με μόδα και stylish. Είμαι μαμά της Άννα-Μαριας , μιας υπέροχης ροκ έφηβης, παντρεμένη με τον άντρα που ερωτεύτηκα στα εφηβικά μου χρόνια και είμαι καλά!


Close