ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΥΠΕΡΟΧΗ!

Υλικα

4 μεγαλα μηλα
1 φλυτζανι φυσικος χυμος πορτοκαλιου
1 φλυτζανι ζαχαρη καστανη
1 φλυτζανι σπορελαιο
2 αυγα
1 κουταλακι του γλυκου σοδα
2 και1|2 φλυτζανια αλευρι που φουσκωνει μονο του
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 βανιλια
1|2 φλυτζανι κοπανισμενα καρυδια
1|2 φλυτζανι σταφιδες
αχνη και κανελλα αφου ψηθει
βυσσινο σιροπι

Εκτελεση

Σ ενα μεγαλο μπολ βαζουμε τη ζαχαρη με τα αυγα και τα κτυπαμε με το μιξερ να αφρατεψουν!
Προσθετουμε το χυμο πορτοκαλιου, το λαδι, τη σοδα,το ξυσμα, σιγα σιγα το αλευρι και συνεχιζουμε ν ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι με το μιξερ μεχρι να γινει ενας χυλος!
Πλενουμε και αλευρωνουμε τις σταφιδες και μαζι με τα καρυδια τα προσθετουμε στο χυλο ανακατευοντας με το κουταλι!
Λαδωνουμε ενα πυρεξ{ η οπου αλλου θελετε εσεις} ,το αλευρωνουμε και ριχνουμε το χυλο μεσα!
Κοβουμε το καθε μηλο σε οκτω κομματια και τα τοποθετουμε γυρω γυρω στο πυρεξ μεχρι να σχηματιστει ενα τριανταφυλλο!
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180β για 50 λ περιπου!
Θα το δοκιμασετε με μια οδοντογλυφιδα για να δειτε αν ψηθηκε!
Αν η οδοντογλυφιδα βγει χωρις υγρασια ειναι ετοιμο!
Αφου κρυωσει αν θελετε βαζετε κανελλα και αχνη!
Πριν το ψησω εβαλα απο επανω σπιτικο βυσσινο σιροπι!
Ευκολη ,γρηγορη και πολυ νοστιμη!
Δοκιμαστε την!!!!

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΥΠΕΡΟΧΗ!ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΥΠΕΡΟΧΗ!

Close