Mini γλυκάκια σε ποτήρι με κρέμα καρύδας

Mini γλυκάκια σε ποτήρι με κρέμα καρύδας

Υλικά
Για την κρέμα καρύδας:
1 ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
6 κρόκοι αυγών
½ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης Αλλατίνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 και 1/3 του φλιτζανιού τριμμένη καρύδα (είναι και για την διακόσμηση)
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
Για τη σαντιγί
250 ml γάλα καρύδας
2 ½ κουταλάκια του γλυκού μέλι
Για την κρούστα:
⅔ του φλιτζανιού θρυμματισμένα μπισκότα Digestive Αλλατίνη
Θα χρειαστείτε βαζάκια

Δείτε ακόμη Εύκολο γλυκό ψυγειου σε ποτήρι με 4 υλικά
Εκτέλεση
Για την κρέμα καρύδας
Μέσα σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα καρύδας και βράστε το σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να πάρει μια ελαφριά βράση.
Σε ένα μπολ ρίξτε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη, το αλεύρι ολικής αλέσεως και το αλάτι και ανακατέψτε τα. Ρίξτε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα και ανακατέψτε καλά τα υλικά σας.
Βάλτε το μείγμα σας πάλι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα σας να πάρει μια ελαφριά βράση. Μόλις είναι έτοιμο σκεπάστε την κατσαρόλα σας με μια πλαστική μεμβράνη και αφήστε το για 2 ώρες.
Όταν η κρέμα έχει κρυώσει εντελώς, ρίξτε μέσα την τριμμένη καρύδα και το εκχύλισμα καρύδας και ανακατέψτε καλά το μείγμα σας.
Για τη σαντιγί
Κουνήστε καλά το γάλα καρύδας σας και ρίξτε το μέσα στο μίξερ. Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα.
Για την κρούστα
Σε ένα μπολ ρίξτε το θρυμματισμένο μπισκότο σας. Πάρτε 2 κουταλιές της σούπας από το μπισκότο σας και τοποθετήστε τες στο πάτο του κάθε βάζου σας. Πάνω από την κρούστα βάλτε την κρέμα καρύδας και από πάνω τη σαντιγί σας. Γαρνίρετε με τριμμένη καρύδα την οποία έχετε από πριν ροδίσει ελαφριά σε τηγάνι.

photo credit pinterest

Δείτε ακόμη Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό

Close