Μπισκοτα φυλλα πεντανοστιμα!

Συνταγη.

150γρ βουτυρο Lourpak. 1 κ σ γιαουρτι. 2 βανιλιες. 1 φλυτζανι αχνη. 1 μπεικιν. 1/2 κγ κανελα. Αλευρι οσο σηκωσει (περιπου 1 πακετο φαρινα) κακαο για τα φυλλαρακια.

 

Εκτελεση.

Σε μια λεκανη βαζω το βουτυρο, το γιαουρτι, τις βανιλιες , την αχνη, το μπεικιν την κανελα και ανακατευω! Οταν ομογενοποιηθει η ζυμη μου ριχνω σιγα σιγα το αλευρι μου μεχρι να πετυχω μια ζυμη να μην κολλαει στα χερια! Ανοιγω λιγη ζυμη με τα χερια μου , την κοβω με ενα φλυτζανι σαν κουπ πατ και μετα το ξανακοβω για να δωσω το σχημα του φυλλου! Τα τοποθετω σε ταψι με λαδοκολλα και μ ενα μαχαιρι δινω σχημα στα φυλλα αφου το αλειψω με λιγο κακαο και νερακι! Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β για 10 λ περιπου!!! Αναλογα το φουρνο!!! Ειναι πολυ νοστιμα και μοσχομυριστα!!! Καλη επιτυχια!!!!

Sofia Kara
Sofia Kara

Από μικρο παιδί αγαπούσα την κουζίνα! Γεννήθηκα στην Έδεσσα ,έζησα όμως σπούδασα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Η μοίρα όμως το έφερε και για χρονιά ασχολήθηκα με τα κοινά της πόλης που ζω τώρα στην Ξάνθη! Επί 20 χρόνια διετέλεσα πρόεδρος στον ΟΤΕ και εκλεγμένη πανελλαδικά ,στο Χάντμπολ,στην τοπική αυτοδιοίκηση της Ξάνθης απο θέσεις προέδρου και αντιδημαρχος! Η μαγειρική ήταν το απωθημένο μου. Μα πιο πολύ απο όλα μου αρέσει η ζύμη! Βλέπω ,σχεδιάζω ,δημιουργώ! Αυτό είναι μεράκι ,είναι πάθος και τέχνη!