Μπισκότα με λεμόνι και πορτοκάλι που λιώνουν στο στομα

μπισκοτα με λεμονι και πορτοκαλι ειναι ο.τι πρεπει για τον πρωινο καφε! Λιωνουν στο στομα !
Καταπληκτικα!!!
Κερναω καφεδακι ελατε!!!!
ΚΡΑΚΕΛΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Υλικα
125 γρ βουτυρο lourpak
1 φλυτζανακι του καφε ζαχαρη αχνη
1 αυγο
3 βανιλιες
1 μπεικιν
το χυμο απο ενα μεγαλο λεμονι
ξυσμα απο 2 λεμονια
αχνη για το πασπαλισμα
αλευρι οσο σηκωσει {αναλογα με το χυμο λεμονιου να γινει μια μαλακη ζυμη. Να μην κλλαει στα χερια}
Εκτελεση
Σε μια λεκανη χτυπαμε καλα το βουτυρο με τη ζαχαρη να αφρατεψει!
Στη συνεχεια ριχνουμε ολα τα υλικα εκτος απο το αλευρι !
Στο τελος ριχνουμε το αλευρι και αρχιζουμε να ζυμωνουμε μεχρι να πετυχουμε μια μαλακη ζυμη χωρις να κολλαει στα χερια μας!
Τυλιγουμε με μεμβρανη τη ζυμη μας και την αφηνουμε στο ψυγειο 3 ωρες για να σφιξει!
Στη συνεχεια πλαθουμε μικρα μπαλακια σε μεγεθος μεγαλου καρυδιου τα παταμε λιγο απο επανω και τα βουταμε στην αχνη ζαχαρη!
Τα τοποθετουμε στο τελος σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β για 10 λεπτα!
Η ιδια διαδικασια γινεται με τα κρακελε πορτοκαλιου!
Ειναι αφρατα δροσερα και πεντανοστιμα!
Θα τα λατρεψετε!
Αν θελετε στο τελος αφου κρυωσουν κοσκινιζετε λιγη αχνη για περισσοτερη ομορφια!
Καλη επιτυχια!!!!!!!!!!

Close