Μπισκότα ολικής αλέσεως με σοκολάτα και μέλι

Σε ποιόν δεν αρέσουν τα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας;Ειδικά τα μικράκια μας τρελαίνονται!Θυμάστε που λέγαμε για την αγαπημένη μας σειρά,την Πέππα το γουρουνάκι;Ε,η μαμά γουρουνίτσα φτιάχνει πολύ συχνά μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας και ο μπαμπάς γουρουνάκης έχει μεγάλη κοιλιά γιατι τρώει πολλά μπισκότα και κέικ σοκολάτας!Για να μη μεγαλώσει και η δικιά μας η κοιλιά πολύ, έφτιαξα αυτά τα μπισκοτάκια,χωρίς καθόλου βούτυρο,λάδι ή αυγά.Έχουν λίγη ζάχαρη,πολύ μέλι,γάλα,φουντούκια και κουβερτούρα!Λατρεύω τα φουντούκια!Και ειδικά σε συνδυασμό με τη σοκολάτα!Ανεπανάληπτος συνδυασμός που αμέσως σου φέρνει στο μυαλό την ακαταμάχητη πραλίνα!!Δοκιμάστε τα και ελπίζω να αρέσουν στα μικρούλια σας και σε σας!!

υλικά(περίπου 25 κομμάτια)
200γρ αλεύρι ολικής
50γρ κορν φλάουρ
10γρ baking powder
3γρ σόδα
40γρ καστανή ζάχαρη
100γρ μέλι
100γρ γάλα(ζωικό ή φυτικό)
125γρ κουβερτούρα
80γρ φουντούκια
 
εκτέλεση
Αλέθουμε τα φουντούκια και την κουβερτούρα αφήνοντας μικρούτσικα κομματάκια.Προσθέτουμε σε ένα μπόλ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.Η ζύμη μας θα είναι κολλώδης.Δεν μπορούμε να κάνουμε σχήματα με κουπάτ,αλλά βγάζουμε κομμάτια ζύμης,και τα πατάμε να γίνουν ελαφρώς πλατιά(εγώ βγάζω μπαλάκια με το κουτάλι-μεζούρα της σούπας).Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς,στον αέρα, για περίπου 12-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος.Να είστε προσεχτικοί στο ψήσιμο.Θα σας δώσουν την εντύπωση του ελαφρώς ωμού.Αν ξεκολλάν από τη λαδόκολλα όμως είναι έτοιμα.Μην τα παραψήσετε γιατι θα γίνουν σκληρά.Βγάζουμε και τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Λίγα λόγια για τα υλικά:Αντί να αλέσετε την κουβερτούρα, μπορείτε να βάλετε σταγόνες σοκολάτας.Το κορν φλάουρ μπορεί να είναι βανίλια ή σοκολάτα,για ακόμα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα!

Close