Μπισκοτένιες μπάρες με σοκολάτα και καραμέλα γάλακτος

Σε κάποιους θυμίζουν “Mars”, σε κάποιους άλλους “Twix”, ένα είναι το μόνο σίγουρο…. δεν θα μείνουν για πολύ στο ψυγείο σας!

MG_8244

Υλικά

μπισκοτενιες μπαρες

  • 110γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 90γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 60γρ. βούτυρο
  • 2κτ.σ. maple syrup
  • 200γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 2κτ.γλ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σ’ ένα μπολ τα υλικά για τη μπισκοτένια βάση, το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.

μπισκοτενιες μπαρες

Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ταψάκι με λαδόκολλα.

μπισκοτενιες μπαρες

Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Αφού βγει από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει.

Έπειτα, βάζουμε σ΄ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και το maple syrup.

 

Ανακατεύουμε συνεχώς σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το μείγμα μας. Αφήνουμε να κρυώσει.

Στη μπισκοτένια βάση μας, ρίχνουμε την καραμέλα από πάνω και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

μπισκοτενιες μπαρες

Σε bain-marie ζεσταίνουμε τη σοκολάτα και το ηλιέλαιο μέχρι να λιώσει και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

μπισκοτενιες μπαρες

Προσθέτουμε τη σοκολάτα πάνω από την καραμέλα και το μπισκότο και ξανατοποθετούμε το ταψάκι μας στο ψυγείο.

μπισκοτενιες μπαρες

 

μπισκοτενιες μπαρες

Όταν σταθεροποιεί το γλυκό μας το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.

μπισκοτενιες μπαρες

foodstories

Close