Νουγκατίνα τούρτα, τόσο ελαφριά,αφράτη και νόστιμη που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Υλικά βάσης

8 ασπράδια αυγών
200 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια πούδρα αμυγδάλου
50 γραμμάρια αλεύρι
2 βανίλιες

Εκτέλεση βάσης

Βάζουμε σε τρία ταψάκια τετράγωνα μεσαίου μεγέθους λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε στο μπολ τα ασπράδια με την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να στέκεται Ρίχνουμε.απαλά την πούδρα αμυγδάλου,αλεύρι πάρα πολύ απαλά με σπάτουλα Το μοιράζουμε στα ταψάκια ίσα ποσότητα το καθένα,πολύ λεπτά όλα και τα ψήνουμε 15 με 20 λεπτά Τα αφήνουμε να κρυώσουν

Κρέμα

1000 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
600 γραμμάρια γάλα
2 βανίλιες
8 κρόκοι αυγών
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
8 κουταλιές κορν φλάουρ
2 φακελάκια ζελατίνη σκόνη διαλυμένο με 10 κουταλιές ζεστό γάλα να φουσκώσει μέσα

Εκτέλεση Χτυπάμε πρώτα την κρέμα.γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και την βάζουμε.στο ψυγείο να.σφίξει καλά. Σε μια.κατσαρόλα χτυπάμε τους κρόκους την ζάχαρη,το κορν φλάουρ να διαλυθεί καλά ρίχνουμε.το γάλα μόλις αρχίσει να πήζει κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα την ζελατίνη αφού προηγουμένως την διαλύουμε σε μπεν Μαρί να γίνει σαν γάλα. Προσθέτουμε απαλά και την σαντιγί που έχουμε στο ψυγείο

Συναρμολόγηση Βάζουμε τον πρώτο πάτο τοποθετούμε κρέμα δεύτερο πάλι ξανά κρέμα κλείνουμε με τον τρίτο. Τέλος μπόλικη κρέμα,σαντιγί,κερασάκια και φυσικά πολύ πολύ αμύγδαλο καβουρδισμένο στο ταψί φούρνου σε λαδόκολλα για 15 λεπτά!

Tzeni Tsanaktsidou‎/ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ


Close