Ο χαμογελαστός κυρ μπιφτέκης

Υλικά

1 kg κιμάς μοσχαρίσιος, περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά
2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια
1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
2 αυγά
1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό
1 κουταλιά της σούπας ρουμελιώτικη ρίγανη, τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (γλυκό)
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το ταψί

Για την κατασκευή του «Κυρ Μπιφτέκη»

5 μπιφτεκάκια
2 ντοματίνια
Μερικές πατάτες τηγανητές
2 φύλλα μαρούλι ή ρόκας
Λίγη μαγιονέζα
2 σπυριά φακής
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί. Πλάθουμε σε σχήμα κυλινδρικό και ψήνουμε για 45 λεπτά στον φούρνο ή για λιγότερο στη σχάρα του φούρνου.

Βάζουμε σε ένα άσπρο πιάτο τρία μπιφτεκάκια, όπως στη φωτογραφία για τη «μύτη» και το περίγραμμα του «προσώπου» και δύο από πάνω για τα «φρύδια».

Προσθέτουμε δέκα δώδεκα τηγανιτές πατάτες από κάτω, δύο ντοματίνια για τα «μάγουλα» δύο κομματάκια μαρούλι ή ρόκα για τα «φρύδια» και λίγη μαγιονέζα για τα «μάτια». Στο κέντρο της βάζουμε δύο φακές. Σερβίρουμε αμέσως!!!

Πηγή: tasty-day.gr

Close