Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια, πιπεριές και φέτα !!!

Οικονομική πεντανόστιμη χορταστική ομελέτα για όλη την οικογένεια !!!

ΥΛΙΚΑ

2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
50 γρ. φέτα
100 γρ. μανιτάρια
½ πιπεριά
½ κρεμμύδι
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Δείτε ακόμη: Ομελέτα Φούρνου αλλιώς!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε κυβάκια. Πλένουμε καλά και τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες.
Πλένουμε και κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές ροδέλες
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε ώσπου να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και να μαλακώσουν τα υπόλοιπα υλικά γύρω στα 5 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Δείτε ακόμη: Φανταστική ομελέτα με λαχανικα

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια, πιπεριές και φέτα !!!

Με το χέρι μας σπάμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια, τη ρίχνουμε μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε και τα υλικά που έχουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό στρογγυλό πυρέξ και τοποθετούμε πάνω σε όλη την επιφάνεια τις ντομάτες– τον φούρνο τον έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς .

Δείτε ακόμη: Ομελέτα φούρνου με πατάτες

Ψήνουμε την ομελέτα 25′ περίπου ανάλογα τον φούρνο σας , ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει-αφήνουμε να κρυώσει όταν την βγάλουμε από τον φούρνο και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα –συνοδεύουμε με σαλάτα .

Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Close