Παγωμένο γιαούρτι φράουλα (frozen yogurt) Εύκολο, νόστιμο και πολύ υγιεινό

Παγωμένο γιαούρτι φράουλα (frozen yogurt) Εύκολο, νόστιμο και πολύ υγιεινό και ελαφρύ παγωμένο γιαούρτι με φρέσκες φράουλες. Κατάλληλο ακόμη και για όσους κάνουν δίαιτα και ιδανικό για παιδιά.

Προετοιμασία: 10 λεπτά και ο χρόνος για το πάγωμα | Μαγείρεμα: 1 λεπτά | Σύνολο: 11 λεπτά και ο χρόνος για το πάγωμα
Συνταγή για: 8 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 140 θερμίδες | Λιπαρά: 1.2 γρ.

Υλικά συνταγής:
Φρέσκες φράουλες: 750 γρ.
Μέλι: 1/2 κούπα
Στραγγιστό, 2% λιπαρά γιαούρτι: 500 γρ.

Οδηγίες:
1. Πλένετε τις φράουλες και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Τις βάζετε μαζί με το μέλι στο μπλέντερ και τις χτυπάτε. Περνάτε το μείγμα από σουρωτήρι για να βγάζετε τα σπόρια.
2. Βάζετε τις φράουλες και το γιαούρτι σε μπολ και χτυπάτε με το μίξερ ή το γδάρτη να αναμειχθούν και να αφρατέψουν.

3. Αδειάζετε σε μπολ, το κλείνετε και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει. Για να σερβίρετε, βάζετε το παγωτό για 20 – 30 λεπτά στη συντήρη, να μαλακώσει λίγο και βγάζετε μπάλες σε μπολ ή σε χωνάκια παγωτού.

Πηγή: http://igastronomie.gr
Close