Παγωτό ροδάκινο με γιαούρτι και σοκολάτα

Ένα τέλειο, σπιτικό παγωτό που συνδυάζει την τάση του frozen yogurt με τη φίνα γεύση του ροδάκινου.

λικά

400γρ. κομπόστα Ροδάκινο Μισό σε ελαφρύ σιρόπι Del Monte, καλά στραγγισμένη
200γρ. φυτική κρέμα, χτυπημένη σε σαντιγί
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι σιρόπι από την κονσέρβα
χυμό από ½ λεμόνι
50γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
200γρ. κομπόστα Ροδάκινο Μισό σε ελαφρύ σιρόπι Del Monte, καλά στραγγισμένη, κομμένη σε κύβους

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ενώνετε το γιαούρτι με το σιρόπι από την κομπόστα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε λίγη-λίγη τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Πολτοποιείτε τα ροδάκινα κομπόστα με το χυμό λεμονιού. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ενώνετε τα δυο μίγματα και ανακατεύετε απαλά.

Μεταφέρετε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ και το παγώνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και ξαναχτυπάτε το μίγμα για 3 λεπτά. Ρίχνετε το 1/3 του μίγματος σε μεταλλικό μπολ. Πασπαλίζετε με κυβάκια ροδάκινου και σταγόνες σοκολάτας. Ρίχνετε από πάνω 1/3 του μίγματος παγωτό, κυβάκια ροδάκινου και σταγόνες σοκολάτας και ολοκληρώνετε με το υπόλοιπο παγωτό, κυβάκια ροδάκινου και σταγόνες σοκολάτας. Σκεπάζετε το μπολ και παγώνετε στην κατάψυξη.

Σερβίρετε το παγωτό ροδάκινο σε μπάλες.

Απο τη Ντινα Νικολάου και το olive magazine

Close